ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Σκυλακάκης: «Να φύγει αυτή η διαβολοχρονιά και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα»

Θ.Σκυλακάκης: «Να φύγει αυτή η διαβολοχρονιά και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, μίλησε για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, μετά το «μίνι lockdown» που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αρχικά, σχολίασε την επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, κάνοντας λόγο για απεχθή ενέργεια και τραυματική εικόνα για την Δημοκρατία, εκφράζοντας την ελπίδα να μπει σύντομα ένα τέλος στην είσοδο εγκληματικών στοιχείων στα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως η επιστρεπτέα προκαταβολή δίνεται για να καλυφθεί η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Εξήγησε πως δεν μπορείς να δίνεις εμπροσθοβαρώς όλα τα χρήματα, καθώς αν χαθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, θα βρεθούμε σε δεινή θέση. Χρειάζεται σύνεση, όπως είπε, γιατί «τα χρήματα δεν κόβονται από δέντρο».

​Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει 6ος κύκλος του προγράμματος το 2021. Όσον αφορά σε φοροελαφρύνσεις για τη νέα χρονιά, υπογράμμισε πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο αν δεν περάσει το κύμα της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «θεωρούμε ότι κρατήσαμε τις θέσεις εργασίας σε ένα πολύ καλό επίπεδο, από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

Παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος είπε πως τα νέα μέτρα θα προκαλέσουν ζημιά στο σύνολο της οικονομίας και ότι τα χρήματα που δίνονται είναι πολύ λίγα για τις ανάγκες της αγοράς.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκυλακάκης διαβεβαίωσε πως οι επιχειρήσεις που κλείνουν θα ενισχυθούν άμεσα από την επιστρεπτέα προκαταβολή και ότι 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. θα δοθούν άμεσα στην αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Να φύγει αυτή η διαβολοχρονιά, μας έχουν βρει πολλά. Ας μείνουμε ενωμένοι, ας το περπατήσουμε αυτό μαζί και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.