ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Β.Κικίλιας: Πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό – Ποιοι έχουν προτεραιότητα – 5 μήνες για όλη την Ελλάδα!

Β.Κικίλιας: Πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό – Ποιοι έχουν προτεραιότητα – 5 μήνες για όλη την Ελλάδα!

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλας, παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον εμβολιασμό του ελληνικού πληθυσμού κατά του κορωνοϊού, μέσα από το οποίο αποκαλύπτεται ότι η διανομή των εμβολίων θα γίνει σε κεντρικές αποθήκες στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα εξυπηρετούν 2.117.440 Έλληνες τον μήνα, με δύο βάρδιες και εξαήμερη λειτουργία (ρεπό την Κυριακή).

Από αυτό προκύπτει ότι αν θελήσει να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός θα χρειαστούν σχεδόν πέντε μήνες! Με την προϋπόθεση φυσικά ότι θέλουν να εμβολιαστούν.

Κάτι που δεν προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες των προθέσεων της κοινής γνώμης, όπου 1 στους 3 Έλληνες δηλώνει απρόθυμος να κάνει το εμβόλιο.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του pronews.gr ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους εξής:

  • υγειονομικούς, σώματα ασφαλείας
  • ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και όσοι είναι άνω των 65 ετών
  • γενικός πληθυσμός

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ο υπ. Υγείας επεσήμανε πως αυτό θα πραγματοποιηθεί με τρεις τρόπους:

  • SMS
  • διαδικτυακά (online)
  • τηλεφωνικά κέντρα για να κλείσει κάποιος ραντεβού

Μάλιστα, ο υπουργός επεσήμανε πως από τα σημερινά 3.209 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα 905 εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης και 564 στην Π.Ε. Αττικής.

Οσα είπε ο Κικίλιας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.