«Καρα-χάλιος». «Μαύρο χάλι», όνομα και πράγμα...

Η κυβέρνηση «χωρίζει» τις οικογένειες τα Χριστούγεννα – Σ.Πέτσας: «Δεν θα γίνουν μετακινήσεις μεταξύ νομών»

Η κυβέρνηση «χωρίζει» τις οικογένειες τα Χριστούγεννα – Σ.Πέτσας: «Δεν θα γίνουν μετακινήσεις μεταξύ νομών»

Για το άνοιγμα της αγοράς ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και των μέτρων που θα δώσουν «ανάσα» σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις στη χώρα μίλησε ο Στέλιος Πέτσας σε πρωινή εκπομπή του Mega αλλά και στα μοναχικά ουσιαστικά Χριστούγεννα που θα κάνουν οικογένειες καθώς παρά τον άνω του ένα μήνα καραντίνας δεν θα επιτραπούν μετακινήσεις μεταξύ νομών.

Έτσι νέοι που ζουν και εργάζονται σε άλλες πόλεις μετά το Πασχα πλέον θα κάνουν και Χριστούγεννα μακριά από τους γονείς τους.

Αναφερόμενος στο πόσο χαλαρά ή πιο αυστηρά θα έπρεπε να είναι τα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν από την κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας δήλωσε:

“Πάντα από την αρχή συνιστούσαμε στους πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. Όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό όπως είναι ο κορωνοϊός εδώ και 10 μήνες είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία κόπωση να τηρήσουν οι πολίτες σχολαστικά τα μέτρα όπως τα τηρούσαν στο πρώτο lockdown. Για αυτό χρειάζεται ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα που είχαμε πριν.”

Απαντώντας τώρα κατά πόσο υπάρχουν φόβοι με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων, για νέα έξαρση του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας, υπογράμμισε πως οι κυβερνητικές κινήσεις γίνονται σταδιακά και προσεκτικά, ενώ προετοιμάζονται να ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι θα γίνει μετά τις 14 Δεκεμβρίου.

Σχετικά με το αν θα υπάρξει σταδιακή άρση του lockdown ανά περιφέρεια, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιου είδους εισηγήσεις από τους ειδικούς, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν πως η διασπορά του ιού έχει φύγει από τα αστικά κέντρα και έχει μεταφερθεί σε χωριά και κωμοπόλεις, με αποτέλεσμα εκεί επειδή υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας και της οικειότητας, ο αριθμός των κρουσμάτων να μην μειώνεται.

Για το αν θα επιτραπεί η μετακίνηση από σπίτι σε σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο κ. Πέτσας σημείωσε πως « η γενική κατεύθυνση είναι να προσπαθήσουμε να έχουμε τις οικογένειες να γιορτάσουν στα σπίτια τους, ενδεχομένως μαζί με μία ακόμα οικογένεια» χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες τονίζοντας πως είναι δύσκολο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.