ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η κυβέρνηση «πάγωσε» εκατομμύρια εργαζόμενους στο λιανεμπόριο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα μαγαζιά!

Η κυβέρνηση «πάγωσε» εκατομμύρια εργαζόμενους στο λιανεμπόριο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα μαγαζιά!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας με δηλώσεις του «πάγωσε» εκατομμύρια Έλληνες που βιοπορίζονται από το λιανεμπόριο, καθώς δήλωσε πως πολλοί λοιμωξιολόγοι δεν θέλουν «επανεκκίνηση» στο λιανεμπόριο, αφήνοντας ουσιαστικό ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα μαγαζιά, ενώ ακόμα κι αν ανοίξουν θα υπάρχουν τόσοι περιορισμοί που θα είναι σαν να μην… άνοιξαν.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ανοίξει κανένα κατάστημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί».

Μιλώντας στον Alpha, ο Στέλιος Πέτσας, εμφανίστηκε ανήσυχος έπειτα από τις εικόνες συνωστισμού στα… Harrods, σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε τρίτο κύμα» πανδημίας.

Μάλιστα δήλωσε πως οι λοιμωξιολόγοι τάσσονται κατά του περαιτέρω ανοίγματος της αγοράς!

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε μετά από 5 βδομάδες lockdown, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» εξήγησε, ενώ τόνισε πως «καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν».

«Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας, να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά».

Για τον σχεδιασμό για λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις αύριο, Παρασκευή. «Θα υπάρξει ελαστικοποίηση στου ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 και μετά, σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο», δήλωσε, αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός «δεν θα γυρίσει» από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να «πάρει κάτι» από τα «3 βασικά ζητήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.