ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΜΕΘ «τέλος»: Σε πανικό η κυβέρνηση από την αποτυχία του lockdown – Το 80% των ανθρώπων πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

ΜΕΘ «τέλος»: Σε πανικό η κυβέρνηση από την αποτυχία του lockdown – Το 80% των ανθρώπων πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία οι ΜΕΘ ουσιαστικά έχουν τελειώσει με αποτέλεσμα το τελευταίο δίμηνο, το 80% των θανάτων (3.500 από 4.000) από κορωνοϊό να συμβαίνει εκτός ΜΕΘ, με το σκληρό και πρόωρο lockdown να έχει αποτύχει πλήρως να μειώσει τα κρούσματα και το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει οικονομικά τους Έλληνες.

Τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, αν και «κρυμμένα» στο πλήθος των δεδομένων της πανδημίας, είναι άκρως αποκαλυπτικά αρκεί κανείς να εξετάσει και να αναλύσει τις νοσηλείες και τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ και τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Μέσα σε δύο μήνες, από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 4.013 νεκροί.

Την ίδια περίοδο εξήλθαν από τις ΜΕΘ 580 ασθενείς, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας στις εν λόγω μονάδες είναι της τάξης του 43% με 45% και άρα το ποσοστό επιβίωσης είναι προφανώς 55-57%. Κάνοντας την αναγωγή αυτό σημαίνει πως στις ΜΕΘ το τελευταίο δίμηνο κατέληξαν περίπου 470 με 500 άνθρωποι. Με βάση τους υπολογισμούς, το ποσοστό των ασθενών που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή σε απλές κλίνες Covid, είναι πιθανό να ξεπερνάει το 80%, δηλαδή περίπου οι 3.500 από τους 4.000.

Μάλιστα νέα μελέτη του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (Institute for Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, για την Ελλάδα, μιλά για 12.325 νεκρούς έως τον Απρίλιο με πιθανότητα να φτάσουν και τους 19.000 νεκρούς!

Αυτό επιβεβαιώνει τις καταγγελίες τις αντιπολίτευσεις ότι οι ΜΕΘ έχουν τελειώσει προ πολλού, αφού η κυβέρνηση αντί να τις αυξήσει επέλεξε να επιβάλλει τα πιο πρόωρα και σκληρά lockdown στον κόσμο τα οποία όχι μόνο δεν έριξαν τα κρούσματα αλλά κατέστρεψαν οικονομικά το σύνολο της κοινωνίας.

Χαρακτηριστικό της «πλάνης» στην οποία βρισκόταν η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το lockdown είναι οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη στις 14 Νοεμβρίου όπου έλεγε πως αν μέχρι 30 Νοεμβρίου πέσουν τα κρούσματα κάτω από τα 500 θα ανοίξουν τη χώρα. Έχουμε φτάσει 30 Δεκεμβρίου (2 μήνες σε Lockdown) και τα κρούσματα βρίσκονται στα 1100, δηλαδή διπλάσια από εκεί που περίμενε η κυβέρνηση να είναι πριν ένα μήνα!

Φυσικά όσοι είχαν παρακολουθήσει με προσοχή την πανδημία γνώριζαν πως το lockdown απέτυχε την άνοιξη σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, οι οποίες γι’ αυτό τώρα επέλεξαν να μην βάλουν καθολικά lockdown όπως η Ελλάδα.

Με λίγα λόγια η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε κάτι το πρωτοφανές παγκοσμίως. Με τα πρόωρα και υπερβολικά lockdown (οι περιορισμοί νυχτερινής κυκλοφορίας, sms κτλπ δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά στον κόσμο) κατέστρεψε εντελώς την οικονομία και ταυτόχρονα χιλιάδες πολίτες πέθαναν απροστάτευτοι από τον κορωνοϊό.

Ενώ, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι κυβερνήσεις του κόσμου προσπάθησαν να ισορροπήσουν μεταξύ οικονομίας & υγείας, η ελληνική κυβέρνηση με την πολιτική της «πέτυχε» το μέγιστο αρνητικό αποτέλεσμα, καταστρέφοντας και τα δύο!

Η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά; Πανικός, μετάθεση του συνόλου των ευθυνών στους λοιμωξιολόγους, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν καταλάβει τι έρχεται και έχουν «αραιώσει» σημαντικά από τα τηλεοπτικά παράθυρα, εκτός μίας-δύο “ιδιαίτερων” περιπτώσεων, και… ανασχηματισμός όπου θεωρεί πως θα «κατευνάσει» την λαϊκή οργή «θυσιάζοντας» έναν-δύο υπουργούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.