ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Γεραπετρίτης: «Το αυστηρό lockdown έφερε την Ελλάδα σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες της ΕΕ»

Γ.Γεραπετρίτης: «Το αυστηρό lockdown έφερε την Ελλάδα σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες της ΕΕ»

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, τόνισε πως το αυστηρό lockdown έφερε την Ελλάδα σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιτρέποντας ένα πρώτο άνοιγμα της αγοράς.

Όπως είπε «η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη σε έκταση και βαθύτερη σε εύρος καθολική απαγόρευση, δεν είναι ορθό όμως να βρισκόμαστε σε αυτήν αιωνίως αλλά η λογική κλεινόμαστε και προσέχουμε έχει να κάνει με το ανοίγουμε προσεκτικά την αγορά».

​Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «είναι υγειονομικά ρευστή η κατάσταση» και πως «δεν έχει κανένας προβλεπτικό μοντέλο, διαφορετικά οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είχαν αποφύγει το τρίτο κύμα».

«Πλέον υπάρχει η αξιολόγηση δεδομένων από βδομάδα σε βδομάδα» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, εξηγώντας ότι «η υγειονομική επιτροπή αξιολογεί τα δεδομένα από τις μεταφορές αλλά και την οικονομία και εισηγείται τις προτάσεις της για το τι θα ανοίξει».

​Αυτό όπως εξήγησε ο υπουργός, δίνει τη δυνατότητα να «εξασφαλίζεται ότι πηγαίνουμε εξαιρετικά προσεκτικά».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο κ. Γεραπετρίτης, φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εμβόλιο της AstraZeneca​, ενώ όπως αποκάλυψε αναμένονται περίπου 4,5 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων έως τον Απρίλιο.

​Όπως είπε, προς το παρόν, έχει εμβολιαστεί το 0.08% του πληθυσμού στη χώρα μας ενώ το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα που θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν επιπλέον χιλιάδες άνθρωποι. Μάλιστα, αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο περίπου 1,7 δόσεις του εμβολίου. «Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία εμβολιασμού», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τη στοιχεία, στην Ελλάδα τηρούνται τα ραντεβού για τα εμβόλια σε ποσοστό 97%. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη χαμηλή ροή εμβολίων, εξήγησε ότι όσο αυξάνεται η ροή τόσο θα υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερα εμβόλια. «Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφίας της, έχει μια δυσκολία στη διαχείριση».

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μαζί με ηγέτες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης άλλων εμβολίων, συγκεκριμένα της AstraZeneca. Και αυτό, διότι όταν πάρει το πράσινο φως καθότι είναι αμιγώς Ευρωπαϊκό φάρμακο όπως τόνισε ο υπουργός, θα είναι πιο εύκολη η ροή και διοχέτευση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Καθοριστικό είναι σύμφωνα με τον ίδιο και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, διότι εξήγησε ότι είναι μονοδοσικό, «μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στον πληθυσμό και δημιουργεί εύκολη διαχείριση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.