ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χ.Ταραντίλης: «Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα με ασφάλεια – Τα επόμενα βήματα θα είναι πολύ προσεκτικά»

Χ.Ταραντίλης: «Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα με ασφάλεια – Τα επόμενα βήματα θα είναι πολύ προσεκτικά»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, τόνισε πως στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θα συζητηθεί μόνο το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, προσέθεσε πως οι διερευνητικές επαφές είναι άτυπες, μη δεσμευτικές συζητήσεις στις οποίες θα διερευνηθούν αν υπάρχουν σημεία σύγκλισης για το ένα και μοναδικό θέμα που χωρίζει τις δύο χώρες.

Αναφορικά με τα εμβόλια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Ε.Ε την αγορά ενός σημαντικού αριθμού εμβολίων που επαρκεί για την πλειοψηφία του πληθυσμού, ωστόσο το ζητούμενο είναι ο ρυθμός με τον οποίο θα έρχονται τα εμβόλια στη χώρα μας.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, το άνοιγμα των γυμνασίων, των λυκείων και των χιονοδρομικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο και οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και πώς επηρεάζονται από το συνδυαστικό άνοιγμα δημοτικών και λιανεμπορίου, στη συνέχεια η κυβέρνηση θα κάνει τις προτάσεις της και οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα εισηγηθούν για αν χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί.

Πάντως ο κ. Ταραντίλης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα με ασφάλεια, σημειώνοντας παράλληλα πως τα επόμενα βήματα θα είναι πολύ προσεχτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους ανέφερε πως η κυβέρνηση κάνει τους υπολογισμούς της, ξέρει να κάνει «ταμείο» και θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη σε όποιους τη χρειάζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.