Κ.Μητσοτάκης: «Στην Ελλάδα θα εφαρμόσω το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε τρένα, αεροπλάνα & πλοία»

Κ.Μητσοτάκης: «Στην Ελλάδα θα εφαρμόσω το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε τρένα, αεροπλάνα & πλοία»

Ανανέωση 23.00: Ο Κ.Μητσοτάκης έλαβε απόψε μέρος στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είχε ως αντικείμενο τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πλέον έθεσε επίσημα στους υπόλοιπους ηγέτες την πρότασή του για θεσμοθέτηση ενός «ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού», αποσαφηνίζοντας ότι «σε πρώτη φάση το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί συμφωνία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τυποποίηση της μορφής του».

Ουσιαστικά μετατρέπει σε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, αφού όποιος δεν εμβολιάζεται θα μετατρέπεται σε πολίτη-παρία αποκλεισμένος από ταξίδια, μετακινήσεις, συναθροίσεις κλπ.


Ο πρωθυπουργός σε άρθρο του για το ψηφιακό πιστοποιητικό στην πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv και στην γερμανική ιστοσελίδα Das Morning Briefing, αποκάλυψε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εφαρμοστεί την Ελλάδα σε τρένα, αεροπλάνα και πλοία(!) δημιουργώντας ερωτήματα για το κατά πόσο οι Έλληνες σε λίγους μήνες θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα από νομό σε νομό ή ακόμα κι από δήμο σε δήμο αν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα αναφέρει στο άρθρο του:

«Στην Ελλάδα έχουμε ήδη ετοιμάσει το μοντέλο ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις αεροπορικές, θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μετακινήσεις, το οποίο μοιραστήκαμε με τους εταίρους μας στην Ε.Ε. Το πιστοποιητικό διαθέτει κωδικό QR, ένα μοναδικό αναγνωριστικό του εγγράφου και μια ψηφιακή σφραγίδα. Όλα τα παραπάνω συνδέονται με το portal μας gov.gr ώστε ο καθένας να μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητα του πιστοποιητικού.

Τα στοιχεία αναγράφονται σε δύο γλώσσες και περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο του κατόχου, τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, τον τύπο του εμβολίου, καθώς και την ημερομηνία και την τοποθεσία όπου έγινε η χορήγηση των δόσεων».

Ο πρωθυπουργός δεν αναλύει παραπάνω την σκέψη του αλλά αυτά που γράφει και μάλιστα σε ξένα μέσα έρχονται σε αντίθεση με τα όσα έχει δηλώσει τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης κ.Πιερρακάκης (ο οποίος τρέχει όλα αυτά τα προγράμματα) πως το πιστοποιητικό θα είναι για προσωπική χρήση των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί αφόρητες πιέσεις στην ΕΕ για την εφαρμογή ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού στις μεταφορές, που ουσιαστικά θα υποχρεώσουν τους Ευρωπαίους πολίτες να εμβολιαστούν, αφού χωρίς αυτό οι απαγορεύσεις θα είναι δρακόντιες και δεν θα μπορεί κάποιος να πάει ούτε μέχρι το περίπτερο.

Έχει βάλει στόχο να πετύχει την εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλη την ΕΕ και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρηματολογήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πως το πιστοποιητικό δεν οδηγεί σε κάποιου είδους περιορισμό της ελευθερίας κάποιου να ταξιδεύει ούτε θα χωριστούν οι Ευρωπαίοι σε δύο κατηγορίες, απλά όποιος το έχει θα μπορεί να ταξιδεύει χωρίς περιορισμούς, δηλαδή τεστ, καραντίνες κτλπ. (σσ. άρα πως δεν θα δημιουργούνται δύο κατηγορίες πολιτών;)

Η πρόταση του πρωθυπουργού θα συζητηθεί σήμερα στις 6μμ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με πολλές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ρουμανία κλπ) να είναι αρνητικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά τα κάνει ο πρωθυπουργός ενώ υπάρχουν ερωτήματα εκτός από την ασφάλεια και για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αφού σήμερα έγινε γνωστό πως η μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Νότια Αφρική είναι ανθεκτική στα εμβόλια, ενώ το Ισραήλ που έχει εμβολιάσει το 30% του πληθυσμού σημειώνει ρεκόρ κρουσμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.