Τους σκότωσε η κυβερνητική ανικανότητα: Άνδρες βρήκαν φριχτό θάνατο γιατί κόπηκε το οξυγόνο από διακοπή ρεύματος (upd)

Τους σκότωσε η κυβερνητική ανικανότητα: Άνδρες βρήκαν φριχτό θάνατο γιατί κόπηκε το οξυγόνο από διακοπή ρεύματος (upd)

(upd 13:32) Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση πως δύο από τους νεκρούς της μέτριας χιονόπτωσης που τα ΜΜΕ ονόμασαν «Μήδεια» πέθαναν επειδή τους κόπηκε η παροχή οξυγόνου από εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα ένας 80χρονος και ένας 73χρονος πέθαναν λόγω της διακοπής ρεύματος που είχε ως με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παροχή οξυγόνου από την μπουκάλα η οποία τους κρατούσε στη ζωή.

Μάλιστα ο 73χρονος είχε ζητήσει βοήθεια εδώ και 2 ημέρες αλλά δεν ήρθε κανείς, ενώ συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του γιού του.

Πυροσβέστες και στελέχη της πολιτικής προστασίας Εύβοιας προσπαθούσαν από τη Δευτέρα να προσεγγίσουν το χωριό αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό παρά μόνο την Τρίτη, με τους διασώστες να εντοπίζουν δυστυχώς νεκρό τον άτυχο ηλικιωμένο. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα εκχιονιστικό καθάριζε το Κολωνάκι (εκεί που ήπιε καφέ μετά από λίγο ο Κ.Μητσοτάκης).

Μεγάλες ευθύνες έχει και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος πήρε 15 εκχιονιστικά μηχανήματα από την Στερεά Ελλάδα, την ώρα που περιοχές, όπως η Εύβοια το είχαν ανάγκη.


Η κυβέρνηση «έκλεισε» τη χώρα για να «κρύψει» την ανικανότητα της να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, με χιλιάδες συμπολίτες μας να παραμένουν χωρίς θέρμανση και φως μέσα στην παγωνιά.

Παράλληλα πρόβλημα είχε σημειωθεί και με την υδροδότηση σε πάρα πολλά σπίτια της Αττικής, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτό αποκαταστάθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Από την κακοκαιρία ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι (δύο στην Εύβοια, ένας στην Κρήτη, μία στο Γαλάτσι), ενώ η χώρα «κόπηκε» από τη Δευτέρα το πρωί στα δύο εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά. Όπως είπε τότε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έγινε με δική του απόφαση.

Μάλιστα ο ίδιος μία ημέρα νωρίτερα διαβεβαίωνε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην κλείσουν οι οδικές αρτηρίες της χώρας. Παρόλα αυτά από το πρωί της Δευτέρας και χωρίς κανέναν εμφανή λόγο έκλεισε η Εθνική Οδός, ταλαιπωρώντας χιλιάδες οδηγούς, οι οποίοι κόλλησαν στην κίνηση.

Το αξιοπερίεργο είναι πως δεν εστάλη κανένα μήνυμα από το «112» στους πολίτες, ώστε να τους ενημερώσει για την απόφαση, αλλά και για να τους προειδοποιήσει για την κακοκαιρία.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση γνώριζε εδώ και αρκετές ημέρες για την κακοκαιρία, ενώ η Πολιτική Προστασία είχε πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες συσκέψεις και οι κρατικοί μηχανισμοί μας διαβεβαίωναν πως τα πάντα είναι έτοιμα.

Όσον αφορά το λόγο που έκλεισε η Εθνική Οδός, η μοναδική αιτία είναι τ’ ότι εάν έκλειναν εξαιτίας αδυναμίας των παραχωρησιούχων (ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης διοδίων), τότε η εταιρεία θα έπρεπε να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα, λόγω κακής εκτέλεσης της σύμβασης και, επιπλέον, να αποζημιώσει όσους ταλαιπωρήθηκαν, καθυστέρησαν στις δουλειές τους. έχασαν δρομολόγια, να αποζημιώσουν φορτηγά και φορτηγατζήδες κ.λπ

Για να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση η κυβέρνηση πήρε από μόνη της την απόφαση.

Για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα νοικοκυριά στην Αττική – Η ευθύνη των Δήμων και του ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα τα στοιχεία υπολογίζεται πως 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα ή νερό στην Αττική, ο κύριος λόγος είναι τ’ ότι έπεσαν πάρα πολλά δέντρα, τα οποία χτύπησαν κολόνες της ΔΕΗ και έπρεπε στη συνέχεια τα συνεργεία να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη για το κόψιμο των δέντρων, τα οποία πρέπει να τα κόβουν περιφερειακά, ώστε να μην χτυπούν σε καλώδια της ΔΕΗ, αλλά και αποφεύγονται γενικώς τα ατυχήματα. Τα χαρακτηριστικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως όλοι οι Δήμοι που αντιμετώπισαν πρόβλημα είναι της Νέας Δημοκρατίας.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τις προσπάθειες για να επανέλθει το ρεύμα με έμφαση να δίνεται κυρίως στα νοικοκυριά που έχουν μείνει πολλές ώρες χωρίς ρεύμα, δηλαδή σε Διόνυσο, Άνοιξη, Εκάλη και Άγιο Στέφανο, ενώ σταδιακά επανέρχεται η ηλεκτροδότηση στα τμήματα των περιοχών που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται σε Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ. Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Από εκεί και πέρα υπήρξαν πολλά μπλακ άουτ, κυρίως χθες, για τα οποία ενημέρωσε στη χθεσινή σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος. Όπως δήλωσε είναι μία σειρά Δήμων που επηρεάζονται, κατά κύριο λόγο στα βόρεια προάστια, εξαιτίας 15 γραμμών μέσης τάσης που έχουν πέσει και είναι οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βύρωνα, Υμηττού, Πολυδένδρι, Κιούρκα, Μαλακάσα, Διόνυσος, Δροσιά, Χαλάνδρι, Πολύδροσο, Λούτσα, Πικέρμι και Σπάτα.

Τα μπλακ άουτ είναι ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ η οποία είναι ιδιωτικών συμφερόντων. Θα πρέπει κάποιος από την εταιρία να λογοδοτήσει για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί χιλιάδες πολίτες.

Εκχιονιστικό καθάριζε το… Κολωνάκι – Πολίτης πέθανε στην Εύβοια γιατί δεν πήγε κανείς να τον βοηθήσει

Μεγάλες ευθύνες για το Βατερλό έχει και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος πήρε 15 εκχιονιστικά μηχανήματα από την Στερεά Ελλάδα, την ώρα που περιοχές, όπως η Εύβοια το είχαν ανάγκη.

Στην Αθήνα είδαμε εκχιονιστικό να καθαρίζει το Κολωνάκι (εκεί που ήπιε καφέ μετά από λίγο ο Κ.Μητσοτάκης), την ώρα που άνθρωποι σε χωριά της Εύβοιας έμειναν κολλημένοι στο χιόνια.

Μάλιστα ένας ηλικιωμένος που είχε ζητήσει βοήθεια δύο ημέρες πριν κατέληξε γιατί υπήρχε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παροχή οξυγόνου από την μπουκάλα η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ρεύμα και δυστυχώς ο 80χρονος δεν είχε και γεννήτρια.

Πυροσβέστες και στελέχη της πολιτικής προστασίας Εύβοιας προσπαθούσαν από τη Δευτέρα να προσεγγίσουν το χωριό αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό παρά μόνο την Τρίτη, με τους διασώστες να εντοπίζουν δυστυχώς νεκρό τον άτυχο ηλικιωμένο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ώρα που οι πολίτες παλεύουν με την κακοκαιρία ο «ανέμελος» πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπινε τον καφέ του στο Da Capo παραβιάζοντας πάλι τους κανόνες για τον κορωνοϊό, τους οποίους ο ίδιος έχει επιβάλει.

Επιπλέον ανέβηκε και φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό να πίνει τον καφέ του μαζί με άλλους μέσα στο κατάστημα, κάτι που σύμφωνα με τους κανόνες κατά Covid-19 απαγορεύεται. Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος καταπατάει τους κανόνες και δεν πληρώνει κανένα πρόστιμο.

Η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό αποδεικνύει πως ξέρει να λειτουργεί μόνο με καλό καιρό, ενώ και η κριτική που δέχεται είναι ελλιπέστατη.

Τέλος να τονίσουμε πως σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας με τον Νίκο Χαρδαλιά να υποστηρίζει πως μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν με λίγο χιόνι η κυβέρνηση πνίγεται και «κλείνει» τη χώρα, εάν με την κάθε τυχόν αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού… ξανά κλείνει τη χώρα, τότε πραγματικά αναρωτιόμαστε το τι θα συμβεί στην επόμενη καταστροφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.