ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βόμβα» Α.Σκέρτσου: «Ζητήθηκε η παραίτηση του Δ.Λιγνάδη»! – Καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα

«Βόμβα» Α.Σκέρτσου: «Ζητήθηκε η παραίτηση του Δ.Λιγνάδη»! – Καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα

«Βόμβα» έριξε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ήταν «προσωπικοί» οι λόγοι για τους οποίους παραιτήθηκε ο διορισμένος από το Μαξίμου, Δημήτρης Λιγνάδης, από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά αντίθετα του ζητήθηκε!

Το «τσουνάμι» αποκαλύψεων για τον Δ.Λιγνάδη έχει οδηγήσει σε πανικό την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί πλέον να καλυφθεί, καθώς ήδη υπάρχουν πολλές φωνές που ζητούν την παραίτηση ακόμα και του πρωθυπουργού, Κ.Μητσοτάκη.

Μέχρι σήμερα το κυβερνητικό αφήγημα είναι ότι η παραίτηση του Δ.Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έγινε για «προσωπικούς λόγους», με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να δηλώνει και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε πως «μας εξαπάτησε» και πως το Μαξίμου δεν γνώριζε για τις ενέργειες του Λιγνάδη.

Παρόλα αυτά το αφήγημα της κυβέρνησης καταρρέει, καθώς ο Α.Σκέρτσος δήλωσε ο πρωί της Δευτέρας πως ζητήθηκε από τον Λιγνάδη να παραιτηθεί αμέσως μετά την πρώτη συνέντευξη-καταγγελία για βιασμό, η οποία έγινε στις 6 Φεβρουαρίου.

«Υπήρξε μια συνέντευξη και την ίδια ημέρα ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο είδαμε να παρεκτρέπεται η αντιπολίτευση», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Είναι χαρακτηριστικό πως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης όσες φορές ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για «προσωπικούς λόγους».

Εδώ να επισημάνουμε ότι στην συνέντευξη δεν κατονομαζόταν ο Δημήτρης Λιγνάδης και είναι απορίας άξιο πώς σήμερα το Μαξίμου δια του Άκη Σκέρτσου «είδε» στην καταγγελία τον τότε διευθυντή του Εθνικού και ζήτησε την παραίτησή του.

Ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έριξε, επίσης, στην πυρά την Λίνα Μενδώνη χρεώνοντάς της την λανθασμένη επιλογή Λγνάδη στο Εθνικό Θέατρο.

Είναι για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πρωτοφανούς σκανδάλου βιασμού ανηλίκων και της πολιτικής θύελλας που έχει ξεσπάσει που μέλος της κυβέρνησης και εκ των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη «δείχνει» την Λίνα Μενδώνη και της προσάπτει λανθασμένη επιλογή.

Ο Άκης Σκέρτσος στην αγωνία του να βγάλει από το κάδρο τον πρωθυπουργό και τις ευθύνες του έκανε λόγο για «μια λανθασμένη επιλογή από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά αποσύρθηκε και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης».

Ουσιαστικά πρόκειται για μία παραδοχή από τον κ. Σκέρτσο πως η κυβέρνηση γνώριζε τουλάχιστον από τις 6 Φεβρουαρίου για τα πεπραγμένα Λιγνάδη και όμως προσπαθούσε να «καλύψει» το θέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την ίδια μάλιστα υπουργό Λ.Μενδώνη μία ημέρα μετά την παραίτηση του Λιγνάδη να αναφέρεται σε «φήμες» και σε απουσία επίσημων καταγγελιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.