ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αποζημιώσεις «ψίχουλα» μετά το φιάσκο από την κυβέρνηση: Με μικροποσά θέλει να καταστείλει τις αντιδράσεις των εμπόρων

Αποζημιώσεις «ψίχουλα» μετά το φιάσκο από την κυβέρνηση: Με μικροποσά θέλει να καταστείλει τις αντιδράσεις των εμπόρων

Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης και την αναβολή του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές μετά από κυβερνητική απόφαση.

Υπό την πίεση του φιάσκου με το λιανεμπόριο, που αιφνιδιαστικά αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ ότι θα παραμείνει κλειστό σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, και τις έντονες αντιδράσεις από πλευράς των καταστηματαρχών, η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει νέα έκτακτα μέτρα στήριξης για τις κλειστές επιχειρήσεις τον Απρίλιο. Ωστόσο, τα ποσά που θα δοθούν ως αποζημίωση στις επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν τελικά, κρίνονται τουλάχιστον ανεπαρκή σε σύγκριση με τον τζίρο που συνεχίζει να χάνεται.

Έτσι, πρωί πρωί για να προλάβει τα χειρότερα ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν να μένουν κλειστές και τον μήνα που διανύουμε θα λάβουν αποζημίωση:

  • 1.000 ευρώ όσες απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους
  • 2.000 όσες απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους
  • 4.000 όσες απασχολούν από 21 έως 50 εργαζόμενους.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές έως 15 ημέρες θα λάβουν το ήμισυ των παραπάνω ενισχύσεων.

Η αποζημίωση θα είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη και ακατάσχετη. Αφορά δε, , όπως ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας, περίπου 100.000 ωφελούμενους. Από αυτούς, περίπου 10.800 δραστηριοποιούνται στους κλάδους του λιανεμπορίου στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης. Οι υπόλοιποι δραστηριοποιούνται στο σύνολο της επικράτειας και αφορούν στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, τις μεταφορές, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+3,47% τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους, και τους υπόλοιπους κλάδους για τους οποίους αναστέλλεται η δραστηριότητά τους με κρατική εντολή κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ. Η καταβολή της αποζημίωσης θα γίνει σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών εντός Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.