Αποφασίζουν σήμερα για την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων – Κυβερνητική διγλωσσία για την κατάργηση των SMS

Αποφασίζουν σήμερα για την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων – Κυβερνητική διγλωσσία για την κατάργηση των SMS

Συνεδριάζουν σήμερα Μεγάλη Τετάρτη οι «ειδικοί», οι οποίοι αναμένεται να λάβουν τις αποφάσεις για την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά και την κατάργηση του SMS.

Όπως όλα δείχνουν θα απελευθερωθούν μετά τη Δευτέρα του Πάσχα οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ μένει να αποφασιστεί το τι θα γίνει με τα SMS, καθώς έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής μία κυβερνητική διγλωσσία τον Άδωνι Γεωργιάδη να κρατάει χαμηλά τον πήχη και τον Κυριάκο Πιερρακάκη να προαναγγέλλει την κατάργηση τους.

Πότε αναμένεται να απελευθερωθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη εκτίμησε, τη Μεγάλη Τρίτη (27/04) πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα απελευθερωθούν από τη Δευτέρα του Πάσχα (03/05) με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης.

Επισημαίνεται, ωστόσο, πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα επομένως η απελευθέρωσή τους -επί της ουσίας- αναμένεται να ισχύει από το Μεγάλο Σάββατο (01/05).

Προς κατάργηση και του SMS

Μπορεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη να ανέφερε, τη Μεγάλη Τρίτη (27/04), πως αναμένεται να εξεταστεί και η κατάργηση της αποστολής των SMS στο 13033 ωστόσο κυβερνητικά στελέχη λένε «όχι τώρα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ανέφερε, τη Μεγάλη Τρίτη (27/04), σε σχετικές δηλώσεις στην ΕΡΤ, ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

Ωστόσο, φρένο επ’ αυτού έβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τη Μεγάλη Τρίτη (27/04) σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ είπε πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για κατάργηση του SMS, αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί κατά της νόσου COVID-19 και ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Παρ’ όλα αυτά, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης υποστήριξε, τη Μεγάλη Τρίτη (27/04), στον ΑΝΤ1 πως «είμαστε προ των πυλών της κατάργησης του SMS».

Χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε:

«Περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα άρα, αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.