ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ζ.Μακρή: Αυτές είναι οι κυρώσεις που θα επιβάλουμε σε όσους εκπαιδευτικούς δεν κάνουν self test

Ζ.Μακρή: Αυτές είναι οι κυρώσεις που θα επιβάλουμε σε όσους εκπαιδευτικούς δεν κάνουν self test

Για το πώς θα ανοίξουν από την ερχόμενη εβδομάδα Δημοτικά, Γυμνάσια και φροντιστήρια μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τη Δευτέρα ξεκινούν κανονικά όλες οι σχολικές βαθμίδες με δύο self test την εβδομάδα, σύμφωνα με ό,τι επιβεβαίωσε και η υφυπουργός την ώρα που προχωράει και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Η κ. Μακρή, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων. Υπάρχει περίπτωση, μάλιστα, να ανοίξουν και σήμερα.

Ερωτηθείσα για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα.

Τι θα συμβεί αν κάποιος δεν κάνει διαγνωστικό τεστ;

Επίσης, διευκρίνισε πως αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές, από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ», προσέθεσε ενώ οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές, όπως συμπλήρωσε. Τέλος, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η υφυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί τέτοιο μέτρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.