H Λ.Μενδώνη ενοχλήθηκε για τα σχόλια της Liberation για την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης: Έστειλε επιστολή 2.112 λέξεων

H Λ.Μενδώνη ενοχλήθηκε για τα σχόλια της Liberation για την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης: Έστειλε επιστολή 2.112 λέξεων

Ευθεία επίθεση στην Λίνα Μενδώνη για τσιμεντοποίηση και παραμόρφωση του Ιερού Βράχου ασκεί η γαλλική εφημερίδα Liberation. Το εν λόγω ρεπορτάζ φαίνεται να εκνεύρισε την υπουργό πολιτισμού.

Η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε προς τη διεύθυνση της εφημερίδα και της ιστοσελίδας της Liberation, σε μια προσπάθεια να απαντήσει μετά το δημοσίευμα που έκανε το γύρο του κόσμου.

Η Λίνα Μενδώνη στην επιστολή της των 2.112 λέξεων επιτίθεται στον συντάκτη του ρεπορτάζ Fabien Perrier αλλά και στην πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα και τον αρχιτέκτονα Τάσο Τανούλα, δηλώσεις των οποίων φιλοξένησε η Liberation.

Εγκαλεί τη Liberation υποστηρίζοντας ότι ο συντάκτης της εξέφρασε την προσωπική του άποψη για τα έργα της Ακρόπολης. «Όταν ο κ. Perrier υποστηρίζει αβίαστα και με περισσή ευκολία την προσωπική του άποψη ότι η Ακρόπολη κινδυνεύει να καταστραφεί για πάντα πρέπει να είναι σε θέση να την τεκμηριώσει», σημειώνει η Λίνα Μενδώνη και στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα και του Τάσου Τανούλα

«Ο συντάκτης δεν μερίμνησε ως όφειλε να ελέγξει την αξιοπιστία των πηγών του επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά τους, γι΄ αυτό σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες που δημοσιεύει ελέγχονται για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους», υποστηρίζει η Λίνα Μενδώνη σε μια προσπάθεια συκοφάντησης των έγκριτων επιστημόνων που εξέφρασαν με στοιχεία την άποψή τους στη Liberation.

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του ΣΕΑ στις δηλώσεις της στη Liberation χαρακτήρισε τα έργα «Έγκλημα κατά της Ακρόπολης», επισημαίνοντας ότι η λέξη που τα προσδιορίζει είναι μια και μόνο: «τσιμεντοποίηση».

Και ακόμα πως με το οπλισμένο σκυρόδεμα τοποθετήθηκε στους αρχαίους βράχους και στη συνέχεια καλύφθηκε με τσιμέντο. Τώρα, η κορυφή του λόφου, 157 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, «μοιάζει περισσότερο με ποδηλατόδρομο ή πίστα για σκέιτμπορντ παρά με έναν ιστορικό χώρο για να θαυμάσετε τις αρχαιότητες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αρχιτέκτονας Τάσος Τανούλας από τη μεριά του επεσήμανε στη έγκριτη γαλλική εφημερίδα ότι υπέστη σοκ όταν επισκέφθηκε την Ακρόπολη μετά το πέρας των εργασιών και σημείωνε: «Όταν ήμουν υπεύθυνος για το έργο, το κάναμε με το χέρι», θυμάται μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα. «Χρησιμοποίησαν βαριά μηχανήματα που έβλαψαν τις εγκαταστάσεις», είπε στη Liberation ο αρχιτέκτονας ο οποίος επί 44 χρόνια εργάστηκε για την αποκατάσταση της Ακρόπολης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.