ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κυβέρνηση: Ελεύθερη πρόσβαση για τους εμβολιασμένους σε γυμναστήρια και κολυμβητήρια – Σε αποκλεισμό οι υπόλοιποι

Κυβέρνηση: Ελεύθερη πρόσβαση για τους εμβολιασμένους σε γυμναστήρια και κολυμβητήρια – Σε αποκλεισμό οι υπόλοιποι

Και τελικά εγένετο η Ελλάδα του κοινωνικού διχασμού και της διακριτικής διαχείρισης των πολιτών. Ο κορωνοϊός τελικά ήταν αυτός που μπορεί να εκπλήρωσε και το “όνειρο” του Κ.Μητσοτάκη όταν δήλωνε στην 82η ΔΕΘ το 2017 ότι: «Η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση».

Έτσι στην νέα ΚΥΑ για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού το «οκ» για επιπλέον προνόμια σε όσους έχουν εμβολιαστεί αποφάσισε η κυβέρνηση καθώς από τις 10 Μαίου αυτοί θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κολυμβητήρια.

Και αυτό ίσως είναι μόνο η αρχή.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ακολουθεί (ως είθισται) την Γερμανία στα μέτρα που εφαρμόζει. Τα περί bonus για τους εμβολιασμένους και για τις ελεύθερες μετακινήσεις υιοθετήθηκαν πρώτα στην Γερμανία και μετά φυσικά αμέσως από την εδώ κυβέρνηση.

Έτσι στην Γερμανία, δεν θα ισχύουν στο εξής οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους που αφορούν τη συνάθροιση και την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ δεν θα υπάρχει και η υποχρέωση υποβολής σε τεστ για κορωνοϊό όταν επισκέπτονται καταστήματα, κομμωτήρια ή άλλους χώρους.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η νέα υπουργική απόφαση με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00».

Όπως αναφέρει το άρθρο 1 της ΚΥΑ, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης (αυξημένου κινδύνου και πολύ αυξημένου κινδύνου). Πρόκειται για άλλο ένα βήμα προς την κανονικότητα με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την απελευθέρωση κι άλλων δραστηριοτήτων.

Στις 17 Μάιου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ από τις 14 του μήνα επανεκκινεί σταδιακά ο πολιτισμός, με το άνοιγμα των μουσείων αρχικά και στη συνέχεια των θερινών σινεμά και των θεαμάτων σε εξωτερικούς χώρους

Παράλληλα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε και την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την προσεχή Δευτέρα (17/5). Ωστόσο υπάρχει επισήμανση από τους ειδικούς η οποία αναφέρει ότι όλες οι δραστηριότητες θα επανέλθουν συνοδευόμενες από μέτρα προστασίας. Την ίδια ώρα από τις 17 Μαΐου ξεκινούν οι προπονήσεις πρωταθλημάτων/ εφήβων/ παίδων ενώ οι αθλητικές ακαδημίες θα επαναλειτουργήσουν από 17/5.

Επίσης από 10/5 οι εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κολυμβητήρια χωρίς την υποχρεωτικότητα του τεστ ενώ στο σχέδιο που καταρτίζεται για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων εντός Μαΐου τις επόμενες βδομάδες προτεραιότητα φαίνεται πως θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί για να μπορούν να μπουν σε κλειστό χώρο χωρίς περιορισμούς.

Το “ανέκδοτο” του Κ.Μητσοτάκη

Μιλώντας σήμερα ο πρωθυπουργός μίλησε για “λιγότερες ανισότητες” αποτελώντας ίσως το πιο σύντομο ανέκδοτο μετά τα πεπραγμένα σήμερα στην ΚΥΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανάκαμψη, όμως, η οποία θα ακολουθήσει την περιπέτεια της πανδημίας, πρέπει να είναι μία ανάκαμψη με διαφορετικά χαρακτηριστικά: με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μία ανάκαμψη η οποία θα θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.