Με σοβαρά προβλήματα το gov.gr: Οργή από γονείς – Δεν μπορούν να εκδοθούν οι μαθητικές ταυτότητες

Με σοβαρά προβλήματα το gov.gr: Οργή από γονείς – Δεν μπορούν να εκδοθούν οι μαθητικές ταυτότητες

«Σέρνεται» το πολυπροβεβλημένο gov.gr. Εκατοντάδες γονείς στέλνουν στο pronews.gr μηνύματα αγανάκτησης για το γεγονός ότι το σύστημα που η κυβέρνηση δημιούργησε για να ελέγχει την επιδημιολογική κατάσταση των παιδιών, που αύριο επιστρέφουν στα σχολεία, πρακτικά δε λειτουργεί, ή λειτουργεί σαν… φλας: Μια είναι επάνω μια εμφανίζεται λευκή οθόνη!

Σε έλεγχο που το pronews έκανε σε πολλαπλούς υπολογιστές, σε διάφορα σημεία και με διαφορετικούς παρόχους, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα της κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως βεβαρυμμένο.

Όταν οι γονείς προσπαθούν να συνδεθούν με την εφαρμογή, μέσω της οποίας εκδίδεται διά του taxisnet η ταυτότητα μαθητή, που έχει κάνει το self-test, αντικρίζουν μία κενή οθόνη, που προσπαθεί να φορτώσει κάτι, αλλά… δεν μπορεί.

Μαζί με τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν «κρεμάσει» και όλες οι εφαρμογές που με αφετηρία το gov.gr χρειάζεται να συνδεθούν με το taxis και άλλες υπηρεσίες, όπως αυτές των ΚΕΠ για την έκδοση πιστοποιητικών και δικαιολογητικών.

Απ’ ό,τι φαίνεται το πέρασμα του ελληνικού δημοσίου στην «ψηφιακή εποχή» είναι άλλο ένα φιάσκο, σαν τα πολλά που βιώσαμε την τελευταία εικοσαετία, με τις εφαρμογές του κράτους να υπολειτουργούν και να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις μάζες που πρέπει να εξυπηρετήσουν.

Μας θυμίζει και το φιάσκο με τις εσωκομματικές εκλογές του κυβερνώντος κόμματος, όταν ουσιαστικά αναγκάστηκαν να αναβάλουν τον πρώτο γύρο. Μήπως την υποστήριξη των κρατικών συστημάτων την έχει αναλάβει ο… Παπαμιμίκος;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δε θέλουμε να γίνουμε προφήτες, αλλά η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι για άλλη μια φορά θα φορτώσει την ευθύνη στους πολίτες, οι οποίοι επέλεξαν τελευταία στιγμή να εκτυπώσουν τις εν λόγω ταυτότητες. Να θυμίσουμε ωστόσο, ότι οι μαθητικές ταυτότητες αφορούν στα αποτελέσματα των self-test, τα οποία πρέπει να πραγματοποιούνται το πολύ 24 ώρες πριν την άφιξη κάθε μαθητή στο σχολείο του. Άρα θα έπρεπε να το έχουν προβλέψει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.