Απίστευτος Α.Σκέρτος: «Φιλεργατικό το εργασιακό νομοσχέδιο – Θα βάλει σε τάξη τους κακούς εργοδότες»

Απίστευτος Α.Σκέρτος: «Φιλεργατικό το εργασιακό νομοσχέδιο – Θα βάλει σε τάξη τους κακούς εργοδότες»

Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη… όλα είναι τέλεια, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος μίλησε για αρκετά θέματα και σε όλα υποστήριξε ότι η χώρα μας… είναι η καλύτερη.

Μίλησε για τον κορωνοϊό, όπου υποστήριξε ότι η Ελλάδα τα πήρε πάρα πολύ καλά, ενώ αποκορύφωμα ήταν τα όσα είπε για το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο είπε ότι είναι «φιλεργατικό» και θα βάλει σε… τάξη τους «κακούς εργοδότες»

Η συνέντευξη Σκέρτσου στο Action24

«Ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4%, κι αν συμπεριληφθούν και τα self tests, είναι κάτω κι από το 1%». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, που ανέφερε ακόμη, σε συνέντευξή του, ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από τις μεγάλες χώρες του πλανήτη στους ημερήσιους εμβολιασμούς.

Ταυτοχρόνως δήλωσε ότι η χώρα μας είναι πανέτοιμη για το πράσινο πιστοποιητικό με ασκήσεις προσομοίωσης κ.ο.κ. Σε ό,τι αφορά το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επανέλαβε ότι είναι «φιλεργατικό», εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ξεκίνησε από στοιχεία στους ημερήσιους εμβολιασμούς, εκεί όπου, όπως δήλωσε εμφατικά ο κ. Σκέρτσος, «η Ελλάδα υπερβαίνει μεγάλες χώρες, όπως είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα. Απολογισμός που εν πολλοίς εξηγείται από τα περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και τον εμβολιασμό 100.000 – 110.000 πολιτών σε ημερήσια βάση. Έτσι, από τις 21 Απριλίου που άνοιξαν οι γραμμές για τους 30 και άνω, έχουν προγραμματισθεί 3 εκατ. ραντεβού, δηλαδή 1,5 εκατ. Έλληνες και Ελληνίδες έχουν κλείσει το ραντεβού τους και αρκετοί έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ενώ, συνολικά, πάνω από 4 εκατ. πολίτες είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν κλείσει το ραντεβού του ως το τέλος Ιουνίου».

«Η κατάσταση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τα κρούσματα να έχουν όλο και λιγότερη σημασία σταδιακά, όσο θα αυξάνεται το τείχος ανοσίας στην κοινωνία», επιχειρηματολόγησε και έφερε το παράδειγμα των κρουσμάτων από τον ιό της γρίπης. Και συνέχισε με την πρόσθετη επισήμανση, ότι «αυτή τη στιγμή ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το κατώφλι συναγερμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι κάτω από το 4%, κι αν συμπεριλάβουμε πλέον και τα self tests, είναι κάτω κι από το 1%».

Στο θέμα του πράσινου πιστοποιητικού, «η Ελλάδα έχει ήδη κάνει τεστ προσομοίωσης με χώρες όπως η Σουηδία, την άλλη εβδομάδα θα κάνει με τη Γερμανία για την πιλοτική εφαρμογή του green pass κι από 1η Ιουνίου τίθεται σε παραγωγική λειτουργία». Μάλιστα, συμπλήρωσε, η χώρα μας είναι στο πρώτο γκρουπ των χωρών, που έχουν οριστικοποιήσει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.

Για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, το «κρίσιμο στοίχημα» είναι από τα μέσα Μαΐου ως τα τέλη Ιουνίου, τότε δηλαδή που «η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει και θα το αποδείξει, ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός. Είμαστε έτοιμοι», διαβεβαίωσε εξάλλου, «να εφαρμόσουμε σχέδιο επιδημιολογικής επιτήρησης σε όλη τη χώρα ώστε να δίνουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι οι πολίτες άλλων χωρών θα επισκέπτονται την Ελλάδα και θα επιστρέφουν στις χώρες τους ασφαλείς και υγιείς».

Την Τετάρτη θα γίνουν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις εσωτερικές μετακινήσεις κυρίως σε ό,τι αφορά τα νησιά με πράσινο πιστοποιητικό ή rapid test ή self test. Αλλά, διευκρίνισε, «για λόγους συνταγματικής ισότητας δεν μπορούμε να μιλάμε για προνόμια σε αυτή τη φάση και μέχρι να ανοίξει η δυνατότητα εμβολιασμού σε όλους τους ενήλικες πολίτες», αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάτι τέτοιο από το φθινόπωρο.

Στο άλλο θέμα της συνέντευξης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, κατηγόρησε τη μείζονα αντιπολίτευση ότι «ειδικεύεται στο να μιλάει με ταμπέλες, με ξύλινο λόγο και με fake news, το κάνει κατά κόρον το τελευταίο διάστημα. Αν είναι νεοφιλελεύθερο αυτό το νομοσχέδιο, τότε είναι νεοφιλελεύθερη και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εφάρμοσε αρκετές από τις πολιτικές που έρχεται να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, π.χ. η διευθέτηση του χρόνου εργασίας εφαρμοζόταν επί κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε επίσης.

Και αφού διερωτήθηκε αν αυτό ήταν μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, απάντησε: «προφανώς και δεν ήταν. Αυτές είναι ρετσέτες του περασμένου αιώνα, δεν αφορούν τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά εργασίας σήμερα. Αυτή είναι η βασική τομή του νομοσχεδίου: έχουμε καταγράψει ποιες είναι οι στρεβλώσεις και τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς εργασίας, που είναι δυστυχώς η κακά αμειβόμενη εργασία, η υποδηλωμένη εργασία, οι πολλές αδήλωτες υπερωρίες, η έλλειψη προστασίας στις μητέρες και τους πατέρες, η έλλειψη προστασίας στα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης, τα προνόμια συνδικαλιστικών οργανώσεων κ.α. Όλα αυτά αντιμετωπίζονται από το νομοσχέδιο, που είναι φιλεργατικό».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την ψηφιακή κάρτα εργασίας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπογράμμισε ότι «θα επιτρέψει να μπει τάξη στο εργασιακό τοπίο, να βάλει σε τάξη τους κακούς εργοδότες οι οποίοι δεν καταγράφουν τις υπερωρίες των εργαζομένων τους. Δεν καταλαβαίνω την πολεμική από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να δημιουργήσει μια μάχη χαρακωμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και, στο «δια ταύτα», «θα επιχειρήσουμε να πείσουμε τους πάντες (…) καμία διαβούλευση δεν γίνεται προσχηματικά», είπε ακόμη προσθέτοντας ότι: «ενσωματώνουμε διορθώνουμε ό,τι χρειάζεται, ακούμε, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε κάθε εποικοδομητική πρόταση. Υπάρχει πλήρης προστασία ως προς τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και θα υπάρχει μάλιστα ειδική πρόβλεψη στο νομοσχέδιο που θα λέει ότι προστατεύεται ο εργαζόμενος που θα αρνηθεί στον εργοδότη του να δουλέψει στο πλαίσιο διευθέτησης του χρόνου εργασίας», προϊδέασε κλείνοντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.