ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Αύριο η παρουσίαση και εφαρμογή του

Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Αύριο η παρουσίαση και εφαρμογή του

Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό έρχεται και το διεθνές του όνομα θα είναι «EU digital Covid certificate». Η παρουσίασή του θα γίνει αύριο, Παρασκευή 28.05.2021, από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Και συγκεκριμένα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλς Μισέλ και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου», δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι η χώρα μας, μαζί με άλλα κράτη – μέλη που επίσης είναι έτοιμα, θα το εφαρμόσει νωρίτερα.

Ποιος ο σκοπός του

Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα διευκολύνει τους Ευρωπαίους πολίτες στις μετακινήσεις τους εντός της Ε.Ε., απαλλάσσοντάς τους από την υποχρέωση καραντίνας και άλλους πρόσθετους περιορισμούς.

Το «Πράσινο Διαβατήριο» θα εκδίδεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας, gov.gr, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ μας. Θα περιέχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία του από τυχόν πλαστογράφηση, και τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης.

Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του:

Α: έχει εμβολιαστεί και με ποιο εμβόλιο.

Β: έχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ

Γ: έχει ασθενήσει από την covid_19 και έχει αναρρώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά θα ισχύουν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημιουργήσει μια πύλη, μέσω της οποίας όλες οι υπογραφές των πιστοποιητικών θα μπορούν να επαληθευτούν παντού στην Ε.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.