ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Μητσοτάκης: «Αν η Τουρκία σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες θα συζητήσουμε για τις θαλάσσιες ζώνες»

Κ.Μητσοτάκης: «Αν η Τουρκία σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες θα συζητήσουμε για τις θαλάσσιες ζώνες»

Μήνυμα ενόψει της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τις κοινές δηλώσεις τους.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο πρόσφατο περιστατικό με τη Λευκορωσία.

Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για τις «κατακτήσεις» της Ένωσης στο μέτωπο της πανδημίας, «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», οι οποίες στην Ελλάδα αντικατοπτρίζονται στους «5 εκατ. εμβολιασμούς, σε έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρώπη και στο ότι η Ελλάδα πρωταγωνίστησε στην έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού, το οποίο είναι ένα σημαντικό εργαλείο, που θα επιτρέψει και πάλι στους πολίτες της ΕΕ να ανακτήσουν το δικαίωμα της ελεύθερης και απρόσκοπτης μετακίνησης εντός της Ένωσης».

«Η Ευρώπη απέδειξε και κάτι ακόμα, ότι έχει τη δύναμη να αλλάζει υπερβαίνοντας αγκυλώσεις μπροστά σε μεγάλα προβλήματα», συνέχισε λέγοντας ο πρωθυπουργός προσθέτοντας:

«Βαδίζει προς την επόμενη μέρα με το Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο χρειάστηκαν πέντε μέρες διαπραγματεύσεων τον Ιούλιο και η κατάλληλη καθοδήγηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για να πετύχουμε κάτι τόσο σημαντικό. Ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα μας επιτρέπει να κάνουμε πράξη την αλλαγή για μια ψηφιακή, πράσινη και συνεκτική Ευρώπη».

«Ναι, υπάρχουν δύσκολες στιγμές στην ΕΕ», παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης, «αλλά οι επιτυχίες είναι πολύ πολύ περισσότερες και κάθε νεότερος απολογισμός είναι καλύτερος από τον προηγούμενο».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «ο κ. Μισέλ γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και υπογράμμισα για ακόμα μια φορά την καθοριστική συμβολή της πατρίδας μας για τη σταθερότητα σε έναν χώρο που είναι ζωτικός όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ένωση συνολικά, έναν χώρο που είναι κομβικός για τη διεθνή νομιμότητα και ασφάλεια».

«Εμείς εμμένουμε στη θέση μας. Ο μόνος τρόπος για να συνομιλήσουμε με την Άγκυρα -πράγμα που και εμείς επιθυμούμε- είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις, οι παράνομες κινήσεις και η επιθετική ρητορική» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Μόνο τα δικά της (σ.σ. της Τουρκίας) συνετά βήματα είναι εκείνα που θα επιταχύνουν τα ευρωπαϊκά. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα διάλογο για τις θαλάσσιες ζώνες. Αυτό έχουμε αποφασίσει στα ευρωπαϊκά συμβούλια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.