Σ.Πέτσας: Ανακοίνωσε πακέτο αποζημιώσεων για τις ζημιές στη Λέσβο

Σ.Πέτσας: Ανακοίνωσε πακέτο αποζημιώσεων για τις ζημιές στη Λέσβο

O υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε επίσκεψή του στη Λέσβο ανακοίνωσε πακέτο χρηματοδότησης για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψή του στην Λέσβο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε και την ένταξη όλων των προτάσεων των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Στόχος μας είναι εκεί όπου κυριαρχούσαν οι λέξεις κρίση και μετανάστευση να περάσουμε στην ανάπτυξη και την ευημερία», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

«Θα υπάρξει καλή συνεργασία ώστε άμεσα να προχωρήσουν τα έργα και να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περασμένης Παρασκευής» είπε ο κ. Πέτσας κάνοντας γνωστό ότι για τις πρώτες ανάγκες των δύο δήμων υπέγραψε σήμερα χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ για τον κάθε δήμο.

Επίσης ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την χρηματοδότηση έργων όπως το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής και τη συνδρομή στο Δήμο Μυτιλήνης για την αξιοποίηση του παλιού κολυμβητηρίου στο επιβατικό λιμάνι της πόλης και τη μετατροπή του σε αθλητικό πολυχώρο, καθώς και για την μετατροπή της κλειστής εδώ και ένα μήνα προσφυγικής δομής του Καρά Τεπέ σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και χώρο αθλοπαιδιών.

Στη συνέντευξη του επίσης ανακοίνωσε την έγκριση της χρηματοδότησης της μελέτης για τον αναδασμό της Λήμνου. Ο κ. Πέτσας σήμερα συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στην Σκάλα Πολιχνίτου, στην Αναξο, στην Πέτρα και στο Μανταμάδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τις επισκέψεις του αυτές συναντήθηκε και συζήτησε με τους δημάρχους Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο και Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη με τους οποίους συμμετείχε και σε σχετικές συσκέψεις στα δημαρχεία των δυο Δήμων της Λέσβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.