ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδήγησαν σε μαζικές ακυρώσεις των ραντεβού για εμβολιασμό – Θα συνεχιστεί η χαμηλή ζήτηση

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδήγησαν σε μαζικές ακυρώσεις των ραντεβού για εμβολιασμό – Θα συνεχιστεί η χαμηλή ζήτηση

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα του εμβολιασμού έχουν οδηγήσει τις τελευταίες ημέρες σε μαζικές ακυρώσεις ραντεβού για εμβολιασμό.

Και μπορεί την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας να δήλωνε με… καμάρι πως ο ρυθμός που κινείται η χώρα στον εμβολιασμό είναι «εντυπωσιακός», ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα συμβαίνει κάτι τελείως διαφορετικό:

Το ποσοστό των πολιτών που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα είναι χαμηλότερο απ’ ό,τι συνήθως!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ως το μεσημέρι της Τετάρτης, 2/6 είχαν κλειστεί περισσότερα από 106.000 ραντεβού που αφορούσαν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, καθώς πλέον μπορούν να εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες που είναι πάνω από 18 ετών.

Όμως τις προηγούμενες εβδομάδες τα ραντεβού ξεπερνούσαν τα 110.000 την ημέρα, ενώ δεν είχε ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες.

Ο σκεπτικισμός των πολιτών γύρω από το εμβόλιο έχει ενταθεί από το γεγονός ότι ορισμένα, όπως αυτό της AstraZeneca, έχουν προκαλέσει σοβαρότατες παρενέργειες σε κάποιους που τα έχουν κάνει.

Πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ακυρώνονται σχεδόν μαζικά τα ραντεβού που είχαν κλείσει κυρίως γυναίκες κάτω των 50 ετών. Ακόμα και αν δεν ακυρωθεί το ραντεβού όμως, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στον προγραμματισμό της δεύτερης δόσης.

Αυτή η εξέλιξη έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις υγειονομικές Αρχές, οι οποίες παροτρύνουν με κάθε ευκαιρία τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν τα εμβόλια, για τα οποία τονίζουν πως είναι απολύτως ασφαλή.

Ιδιαίτερο προβληματισμό στους αρμοδίους προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών άνω των 60 ετών, ενώ φοβούνται ότι η χαμηλή ζήτηση για ραντεβού θα διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα της άρνησης των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο αποτελεί η Σάμος. Σύμφωνα με χθεσινή (3/6) ανακοίνωση του διοικητή του τοπικού νοσοκομείου Νίκου Στεφανή, αναβάλλονται από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου οι εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου λόγω πολύ μικρής συμμετοχής!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους ο βουλευτής του νησιού Χριστόδουλος Στεφανάδης, η πλατφόρμα των ραντεβού στο νησί θα κλείσει προσωρινά λόγω της χαμηλής ζήτησης!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 5.791.280 εμβολιασμοί. Τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου έχουν λάβει 3.752.252 άτομα, ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 2.155.442 πολίτες.

Μέχρι στιγμής η ηλικιακή ομάδα 18-30 εμβολιάζεται μόνο με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, ενώ για τις υπόλοιπες ηλικίες ισχύουν όλα τα εμβόλια. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται από το υπουργείο ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης που το ποσοστό των όσων θέλουν να εμβολιαστούν δεν αυξήθηκε είναι τεράστιες και εμείς τις καταγράφουμε παρακάτω σε 6 σημεία:

1. Αρχικά η κυβέρνηση δεν αγόρασε το Sputnik V, αν και ένα μεγάλο ποσοστό των όσων δεν εμβολιάστηκαν θα το έκανε εάν είχε προμηθευτεί το ρωσικό εμβόλιο. Αυτό αποτυπώνεται και στην μεγάλη δημοσκόπηση του pronews, σύμφωνα με την οποία το 37% του πληθυσμού θέλει το ρωσικό Sputnik V. Ενώ εκτός από το ρωσικό θα μπορούσε να φέρει και το κινεζικό, καθώς αρκετοί πολίτες μπορεί να ήθελαν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Παρόλα αυτά επέλεξε μόνο τα εμβόλια της Δύσης.

2. Παράλληλα από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση εμπιστεύτηκε μόνο στα συστημικά ΜΜΕ και έδωσε όλα τα λεφτά σε αυτά, «βάζοντας απέναντι της» το υπόλοιπο 50% των ΜΜΕ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία πολιτική διαμάχη μεταξύ αυτών που πήραν τα 30 εκατ. από την λίστα Πέτσα και τις άλλες λίστες και των «μη αρεστών» στην κυβέρνηση ΜΜΕ. Τα οποία φυσικά, ακόμα και ως ανακλαστική κίνηση στην απόρριψη τους, ξεκίνησαν «πόλεμο» κατά του κεντρικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.

3. Οι επιλογές αυτών καθ’ αυτών των εμβολίων και η εμμονή να εμβολιάζει με AstraZeneca, κυρίως τους νέους, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη έχει απαγορευθεί είχε ως αποτέλεσμα να υπονομεύσει ολόκληρο το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

4. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως άργησε πάρα πολύ η ανάπτυξη των εμβολιαστικών κέντρων, από τα 1.018 που υποτίθεται πως θα είχαμε μέχρι τέλη Ιανουαρίου ακόμα τώρα αυτά αναζητούνται.

5. Αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε προμήθειες φαρμάκων που θα έσωζαν χιλιάδες ανθρώπους, εμμένοντας στους εμβολιασμούς, οι οποίοι δεν είναι μονόδρομος, καθώς ακόμα και για θρησκευτικούς λόγους υπάρχει ένα ποσοστό που απορρίπτει γενικώς τους εμβολιασμούς.

6. Κανείς δεν μπορεί επιστημονικά να αποδείξει γιατί πρέπει να εμβολιαστούν ηλικίες από 12 έως 40 ετών. Το ότι νοσούν και μεταδίδουν είναι βέβαιο, το ίδιο βέβαιο είναι ότι νοσούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι. Οι απώλειες στις ηλικίες 12 έως 40 ετών είναι απειροελάχιστες και οι ελάχιστες εντοπίζονται στην 30-40 και κατά κανόνα υπήρχαν υποκείμενα νοσήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.