ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άρση μέτρων: Δείτε όλα τα «ανοίγματα» που έπονται – Από αύριο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 1:30

Άρση μέτρων: Δείτε όλα τα «ανοίγματα» που έπονται – Από αύριο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 1:30

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή (11/06) παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» του περαιτέρω ανοίγματος των δραστηριοτήτων, μετά το αποτυχημένο lockdown 7 μηνών.

Έτσι από το Σάββατο 12 Ιουνίου ισχύουν οι παρακάτω αλλαγές σε μία σειρά από δραστηριότητες:

  • Επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δεύτερη παράβαση.
  • Επαναλειτουργούν καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους για να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Παρατείνεται κατά μία ώρα το ωράριο κυκλοφορίας με την απαγόρευση να αρχίζει πλέον στη 01:30 μέχρι τις 05:00. Πρόκειται για την τελευταία αναπροσαρμογή που γίνεται καθώς από την 1η Ιουλίου, αίρεται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας, με γνώμονα πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα.
  • Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες θεάματος-ακροάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% όταν το θέατρο είναι μέχρι 5.000 θέσεις χωρητικότητας, σε 65% όταν είναι έως 15.000 και όταν είναι πλέον των 15 χιλ. θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα με υποχρεωτική μάσκα για όλους (σε κάθε περίπτωση).

Επιπλέον

  • Από 14 Ιουνίου στις 06:00, ξεκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων και των κέντρων δια βίου μάθησης των ΑΕΙ.
  • Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια για όλους τους μαθητές, με υποχρέωση διεξαγωγής rapid η self test μία φορά την εβδομάδα (για μαθητές και εκπαιδευτικούς).
  • Από 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Από 15 Ιουνίου, στις λαϊκές αγορές η απόσταση μεταξύ των πάγκων πώλησης θα είναι στο 1 μέτρο.
  • Εμποροπανηγύρεις: Επανέναρξή τους σε περιφερειακές ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, θα ξεπερνά το 50%.
  • Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, θα επιτρέπεται ταυτόχρονα η παρουσία τεσσάρων (4) πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.
  • Από 1η Ιουλίου, το όριο για υπηρεσίες catering/δεξιώσεων αυξάνεται από 100 σε 300 άτομα.

Τι ισχύει για καταστήματα τροφίμων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων, ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε μία σειρά από μέτρα που παραμένουν σταθερά:

  • Ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος.
  • Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και δύο μέτρων μεταξύ των πελατών κατά το χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται εντός καταστήματος.
  • Τη δυνατότητα προαιρετικού διευρυμένου ωραρίου από τις 07:00 έως τις 22:30.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.