ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εστίαση: Το «κόλπο» με την χωρητικότητα που θα οδηγήσει τους καταστηματάρχες στην υιοθέτηση του πιστοποιητικού COVID-19

Εστίαση: Το «κόλπο» με την χωρητικότητα που θα οδηγήσει τους καταστηματάρχες στην υιοθέτηση του πιστοποιητικού COVID-19

Στο «μικροσκόπιο» της επιτροπής των «ειδικών» αναμένεται να μπει σήμερα το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων, των εσωτερικών χώρων εστίασης και των παιδότοπων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει για το θέμα της επαναλειτουργίας εσωτερικών υπαίθριων χώρων στην εστίαση από τις 19 Ιουνίου. Πρόκειται για τους χώρους εκείνους που τους έχουν κάνει εσωτερικούς για τον χειμώνα και εξωτερικούς για το καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα θα δοθεί τελικά το «πράσινο» φως, όμως με περιορισμένη χωρητικότητα και με αυστηρά μέτρα. Όμως μέσα στους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα όταν οι εμβολιασμένοι με μία δόση φτάσουν το 50% θα αλλάξουν οι συστάσεις, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα στα καταστήματα να λειτουργούν με το 100% της χωρητικότητας τους, όμως μέσα θα είναι μόνο όσοι κατέχουν πιστοποιητικό COVID-19.

Την ίδια χρονική περίοδο (δηλαδή όταν οι εμβολιασμοί με μία δόση φτάσουν στο 50%) θα ανοίξουν και τα νυχτερινά κέντρα, στα οποία πρόσβαση θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν υποβληθεί σε self test και μάλλον, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, θα δημιουργηθεί και ένα ηλεκτρονικό αρχείο πελατών.

Ουσιαστικά η επιτροπή με αυτό τον τρόπο θα οδηγήσει τους καταστηματάρχες στο να υιοθετήσουν το πιστοποιητικό COVID-19, χωρίς όμως να γίνει νόμος του κράτους.

Από εκεί και πέρα σήμερα θα εξεταστεί το ζήτημα για άνοιγμα των παιδότοπων, επίσης από τις 19 Ιουνίου, όπως και εκείνο της αύξησης του ορίου των ατόμων μέσα στα καταστήματα.

Ακόμη, η επιτροπή θα κληθεί να εισηγηθεί και για τα εστιατόρια σε εμπορικά κέντρα τα οποία είναι κλειστά, για το εάν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από 19 Ιουνίου με αυστηρούς, βέβαια, κανόνες και τεχνητό αερισμό αλλά και για τα λούνα πάρκ, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν με τη χρήση μάσκας, με θερμομέτρηση των πελατών και επίσης με αυστηρούς κανόνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.