ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Έχουμε πάρει εμβόλια και για του χρόνου»: Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο γύρο εμβολιασμού – Τι δείχνει η δήλωση του

«Έχουμε πάρει εμβόλια και για του χρόνου»: Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο γύρο εμβολιασμού – Τι δείχνει η δήλωση του

Για την… επάρκεια των εμβολίων που έχει η Ελλάδα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την Ευρωπαία Επίτροπο για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, με την οποία συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κ.Μητσοτάκης ανάμεσα σε όσα είπε είναι πως η Ελλάδα έχει αρκετά εμβόλια και για του χρόνου, καθώς -όπως είπε- πιθανότατα θα χρειαστεί και 3η δόση από το φθινόπωρο.

«Έχουμε επαρκή εμβόλια πια και για τον χειμώνα, για το επόμενο έτος, σε περίπτωση που φαίνεται αρκετά πιθανό να χρειαστεί μία επιπλέον ενισχυτική δόση για όλο τον πληθυσμό μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Όμως… γιατί η Ελλάδα έχει προμηθευτεί τόσα πολλά εμβόλια, από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο «πρώτος γύρος» εμβολιασμών;

Στο Μαξίμου θεωρούν βέβαιο πως οι πολίτες θα συνεχίσουν να εμβολιάζονται κάθε χρόνο κατά του κορωνοϊού;

Αλλά και πάλι, δεν τους ανησυχούν οι μεταλλάξεις; Καθώς αρκετοί επιστήμονες έχουν εκφράσει την φοβία τους πως ίσως χρειαστεί ένα νέο εμβόλιο για να αντιμετωπίσει τις μεταλλάξεις.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «καθώς θα μπαίνουμε στον Ιούλιο το πρόβλημα δεν θα είναι η διαθεσιμότητα τόσο των εμβολίων όσο η προθυμία των υπολοίπων συμπολιτών μας πια να εμβολιαστούν. Νεότερες ηλικίες, οι οποίες πρέπει να πειστούν και αυτές να συμμετέχουν στη διαδικασία του εμβολιασμού, είναι κάτι στο οποίο αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία».

Κάτι που ουσιαστικά αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίον η κυβέρνηση επιμένει για «προνόμια» και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, καθώς το «πρόβλημα» της δεν είναι η επάρκεια των εμβολίων, αλλά η προθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν.

Όπως είναι κατανοητό στο Μαξίμου ανησυχούν πως αν δεν αυξηθούν ραγδαία τα ποσοστά των εμβολιασμένων πολιτών, τότε αρκετά εμβόλια θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

«Και, βέβαια, είναι απολύτως ασφαλή όλα τα εμβόλια, να το τονίσω και αυτό, έχει τη σημασία του να το λέμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, παρόλο που σχεδόν σε καθημερινή βάση υπάρχουν καταγγελίες για παρενέργειες από το εμβόλιο.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.