Υποχρεωτικούς αντισυνταγματικούς εμβολιασμούς στην εστίαση εξήγγειλε ο Α.Γεωργιάδης!

Υποχρεωτικούς αντισυνταγματικούς εμβολιασμούς στην εστίαση εξήγγειλε ο Α.Γεωργιάδης!

Αντίστροφα μετράμε πλέον για τις επίσημες ανακοινώσεις για τα «προνόμια» σε εμβολιασμένους, καθώς όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σήμερα στις 12:00.

Εκτός όμως για τα «προνόμια» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε και στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ που θέλει την κυβέρνηση να ετοιμάζει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση.

Όπως είπε ο υπουργός είπε πως «ένας σεφ ανεμβολίαστος δεν μπορεί να υπάρχει, είναι αδιανόητο. Και που το συζητάμε είναι παράλογο», ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται η λογική και δεν μπορεί να χρειάζεται να πει η κυβέρνηση σε κάποιον να κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ουσιαστικά οι επιχειρήσεις της εστίασης θα αναγκάζονται να επιβάλουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους υπαλλήλους τους εάν θέλουν να μετατρέψουν την επιχείρηση τους σε “covid free”, έτσι ουσιαστικά θα ισχύει το ίδιο πλαίσιο όπως με τα «προνόμια», σε εσωτερικό χώρο εστίασης θα επιτρέπεται να μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι (εργαζόμενοι ή πελάτες).

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σχολίασε ότι ήδη για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι υγειονομική ήδη έχει καταλήξει η επιτροπή βιοηθικής αλλά γενικά δεν είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα «προνόμια» και στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας πως θα γίνουν μέσα στην ημέρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι είναι λάθος η χρήση της λέξης «προνόμια» καθώς ο πλήρως εμβολιασμένος πολίτης θεωρείται απόλυτα ασφαλής από τους γιατρούς (κάτι που όμως δεν ισχύει, όπως είπε και ο γιατρός Γ.Παυλάκης) «και προφανώς κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τον περιορίζουμε».

«Το κράτος θα λάβει αποφάσεις και θα πει, αν αποφάσισες να κινδυνεύεις πολύ πρέπει να προστατεύσω εσένα και τους άλλους και θα έχεις μικρότερη κινητικότητα. Αν έχεις επιλέξει να κινδυνεύεις λίγο προφανώς δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα αφορούν κλειστούς χώρους και χώρους όπου γίνονται μαζικές συναθροίσεις, δηλαδή εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στο ερώτημα πως θα βάζουν όρια οι επιχειρηματίες στους πελάτες τους, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι για παράδειγμα ο ανεμβολίαστος πελάτης θα μπορεί να βρίσκεται μόνο στον εξωτερικό χώρο και ο εμβολιασμένος θα μπορεί να μπορεί και στον εσωτερικό.

Δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες του σχεδίου, λέγοντας ότι θα γίνει σήμερα σύσκεψη, η διαδικασία είναι δυναμική και μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. «Θα ξέρετε σε λίγες ώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Απευθύνθηκε σε όσους ακόμα διστάζουν να εμβολιαστούν λέγοντας ότι ακόμη κι εκείνος που είναι τόσο υπέρ του εμβολίου ένιωσε άβολα όταν ήρθε η ώρα του εμβολιασμού και τους παρότρυνε να ξεπεράσουν το φόβο τους επιδεικνύοντας κοινωνική, οικογενειακή, επαγγελματική υπευθυνότητα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών τόνισε ότι τέτοιες αποφάσεις για το ποιος, πότε και πως θα εμβολιαστεί δεν τις λαμβάνει η κυβέρνηση αλλά οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τέλος παραδέχθηκε πως υπάρχει μείωση των νέων ραντεβού για εμβολιασμό, λέγοντας πως οι σημερινές ανακοινώσεις σκοπεύουν ακριβώς στην επανεκκίνηση αυτής της διαδικασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.