ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Πιερρακάκης: Πώς θα λειτουργεί το «Freedom Pass»

Κ.Πιερρακάκης: Πώς θα λειτουργεί το «Freedom Pass»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε πληροφορίες για τον τρόπο διάθεσης της Freedom Pass, μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ, που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν.

Ενθαρρύνουμε νέους 18-25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες, δύο τομείς που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία, είπε εισαγωγικά ο κ. Πιερρακάκης. Ανέφερε ότι η κάρτα ελευθερίας θα είναι διαθέσιμη σε γεννηθέντες 1996-2003 που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/21 και 31/12/21. Όπως είπε πρόκειται για μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα η οποία αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Η αξία της θα ανέρχεται στα 150 ευρώ και θα είναι διαθέσιμη εντός του Ιουλίου και πριν το τρίτο δεκαήμερο.

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και θα δίνεται δυνατότητα επιλογής για τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές
  • Ενοικίαση οχημάτων
  • Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
  • Ταξιδιωτικά γραφεία
  • Κινηματογράφος
  • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
  • Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Όσοι νέοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να την αποκτήσουν μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Πιερρακάκη η κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού, χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.