Α.Γεωργιάδης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο Fuel Pass»

Τι θα κρίνει το ύψος της επιδότησης

Α.Γεωργιάδης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο Fuel Pass»

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως δρομολογεί εξελίξεις στην επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης. Αν και μέχρι σήμερα, τα κυβερνητικά στελέχη ήταν αρνητικά προς έναν νέο γύρο Fuel Pass 3

Προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο Fuel Pass 3 είχε πει χαρακτηριστικά ότι «είμαστε στη φάση υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, δεν είμαστε στη φάση ανακοίνωσης νέων». Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει λόγο για νέο επίδομα στα καύσιμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ωστόσο το ενδεχόμενο νέου επιδόματος, δηλώνοντας, «μέτρα στήριξης στο μέτρο που τα δημοσιονομικά περιθώρια θα μας το επιτρέψουν θα λαμβάνονται. Δεν ξέρω την φύση των μέτρων, μπορεί να είναι ένα fuel pass, ανάλογα με τις τιμές των καυσίμων. Αυτό που μπορώ να σας πω ότι δεν θα είναι, είναι η οριζόντια μείωση των φόρων στα καύσιμα, ούτε ο ΦΠΑ. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Έχουμε ταυτόχρονα δύο θύελλες, η μία είναι ο πληθωρισμός και το δεύτερο είναι οι αγορές. Η κυβέρνηση πρέπει να ισορροπήσει και στα δύο».

Diesel κίνησης: Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση στο diesel κίνησης. «Αυτό που παρατηρούμε στο diesel δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο. Δεν μπορεί να λέτε ότι είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Σταματήστε αυτή την προπαγάνδα» είχε πει απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Να συζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Έχετε δίκιο ότι οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης» είχε προσθέσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.