ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Α.Γεωργιάδης: «Η Αλβανία να ξεχάσει την ευρωπαϊκή της πορεία όσο εμποδίζει την ορκωμοσία του Φ.Μπελέρη»

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «η Ελλάδα να παραμείνει η κινητήριος δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων»

Α.Γεωργιάδης: «Η Αλβανία να ξεχάσει την ευρωπαϊκή της πορεία όσο εμποδίζει την ορκωμοσία του Φ.Μπελέρη»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε σήμερα ότι «η Ελλάδα να παραμείνει η κινητήριος δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων», προειδοποιώντας ότι η Αλβανία θα πρέπει «να ξεχάσει την ευρωπαϊκή της πορεία», όσο συνεχίζει να εμποδίζει την ορκωμοσία του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην μη πρόσκληση του Αλβανού πρωθυπουργού στο δείπνο που παραθέτει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής.

«Εάν συνεχίσουν να εμποδίζουν την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη, θα πρέπει ξεχάσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία»

Ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσκαλέσει όλους τους άλλους, εκτός του Ράμα και να είναι όλοι οι άλλοι εκτός του Ράμα, νομίζω ότι δείχνει ότι η υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη δεν περνάει καθόλου αβρόχοις ποσί από την ελληνική κυβέρνηση».

Και όπως τόνισε, «όσοι πίστευαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποδειχθεί ένας ήπιος, στην αντίδρασή του πρωθυπουργός, σε αυτό το θέμα, έχουν κάνει λάθος. Το μήνυμα προς την Αλβανία σήμερα είναι σαφές. Εάν συνεχίσουν να εμποδίζουν την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, θα πρέπει ξεχάσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία και τα λεφτά από την Ευρώπη».

Και υπογράμμισε: «Η Αλβανία θα το πληρώσει πολύ ακριβά εάν συνεχίσει να καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου».

Η Ελλάδα να παραμείνει η κινητήριος δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων

Μιλώντας για τη σημασία της αποψινής συνάντησης των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων στην Αθήνα ο υπουργός επισήμανε ότι «από μόνη της ένα πολύ μεγάλο γεγονός γιατί μας ενδιαφέρει η Ελλάδα να παραμείνει η κινητήριος δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων. Είναι μια πολιτική που ασκεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες με επιτυχία. Αξιοποιήσαμε και αξιοποιούμε το ότι ήμασταν η πρώτη χώρα που μπήκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια χάρη στον αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κι αυτό μας έδωσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα γεωπολιτικό, οικονομικό, πολιτικό, το οποίο αξιοποιούμε μέχρι σήμερα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με τη στάση της ΕΕ όσον αφορά στην προφυλάκιση του Έλληνα ομογενή, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Αλβανία για να λάβει χρήματα από την Ευρώπη χρειάζεται ομοφωνία. «Η Ελλάδα έχει ήδη δηλώσει ότι τα μπλοκάρει όλα», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.