ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α.Πελώνη: «Η Ελλάδα θα στείλει σύντομα επιστολή στις ΗΠΑ για αγορά σμήνους F-35»

«Θέλουμε τον διάλογο και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία»

Α.Πελώνη: «Η Ελλάδα θα στείλει σύντομα επιστολή στις ΗΠΑ για αγορά σμήνους F-35»

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου, τόνισε πώς «η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο επιβεβαίωσε το άριστο επίπεδο των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων, που βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο σημείο από ποτέ».

Τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την δεξίωση εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί η χώρα μας στο πρόγραμμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 και να αγοράσει μία μοίρα -όχι πάντως πριν το 2028- όταν θα υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

Εξήγησε ότι σύντομα θα εκκινήσει η διαδικασία από την ελληνική πλευρά με επιστολή αιτήματος προς τις αμερικάνικες αρχές, ώστε σταδιακά να αρχίσει η συζήτηση, και η διαπραγμάτευση για τους όρους.

Η κ. Πελώνη δήλωσε ακόμη ότι στη συνάντηση τεθήκαν όλα τα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς είναι μέρος μιας πολύ ευρείας ατζέντας. Τόνισε ωστόσο ότι οι ιστορικές μας σχέσεις με τις ΗΠΑ, δεν ορίζονται σε σχέση με μια άλλη χωρά.

«Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο δεν χρειάζονται εντάσεις στην περιοχή. Θέλουμε τον διάλογο και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία ωστόσο τέτοιες προκλήσεις είναι απαράδεκτες, δεν γίνονται αποδέκτες, και θα έχουν την κατάλληλη απάντηση και επί του πεδίου και διπλωματικά», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.