
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει αύριο (2/2) συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά, στην οποία θα ανακοινώσει ότι ξεκινά η συζήτηση για αλλαγές στο Σύνταγμα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα τεθεί και το ζήτημα της άρσης μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επισπεύδει την έναρξη του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά και θέλει να φέρει στο προσκήνιο τη μεταρρυθμιστική ατζέντα.
Περισσότερες πληροφορίες για το τι θα πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνταγματική αναθεώρηση θα δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στο briefing της Δευτέρας.
Εκτός από την άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, προωθούνται αλλαγές στο άρθρο 16 για την Παιδεία και τα μη δημόσια πανεπιστήμια, αλλά και στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.
Η κυβέρνηση χρειάζεται 200 ψήφους στη Βουλή, οπότε απαιτείται συναίνεση και από άλλα κόμματα.
Σκέψεις υπάρχουν και για μια μεγάλη αλλαγή που θα αφορά τη θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.