ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Δ.Καιρίδης: «Ποια θα είναι η συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαχειριστήκαμε με ευταξία και ασφάλεια το Μεταναστευτικό»

Δ.Καιρίδης: «Ποια θα είναι η συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό»

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μίλησε για όλες τις πτυχές του μεταναστευτικού και τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

«Μιλάμε για ευρωτουρκική συμφωνία με πρωτοβουλία της Ελλάδας», στον απόηχο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είδηση», όπως είπε, αποτελεί η καλύτερη συνεργασία Λιμενικού και τουρκικής ακτοφυλακής. Η συνεργασία είναι εφικτή και η θετικότερη εικόνα έχει να κάνει με τον αντίκτυπο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, γιατί το θέμα είναι να μην χάσουμε το μομέντουμ, τη δυναμική και να μην μονοπωλήσει το θέμα η Ιταλία, τόνισε ο κύριος Καιρίδης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαχειριστήκαμε με ευταξία και ασφάλεια το Μεταναστευτικό. Δεν έχουμε τα προβλήματα που είδαμε στην ιταλική Λαμπεντούζα αλλά βρισκόμαστε σε μεγάλη εγρήγορση και είναι αναγκαία η συνεργασία με όμορες χώρες ειδικά με την Τουρκία», τόνισε ο Δημήτρης Καιρίδης.

Η Τουρκία είναι το κλειδί ως κόμβος με εκτεταμένο δίκτυο διακινητών και τουρκική πατέντα τα φθηνά φουσκωτά με ξύλινο πάτο που αποκαλείται ως μοντέλο του Αιγαίου κι εμφανίζεται μέχρι τη Μάγχη, συμπλήρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η συμφωνία θα είναι κατ’ εξοχήν ευρωτουρκική

Οι πρωτογενείς ροές προς την Ελλάδα είναι δευτερογενείς προς τη Γερμανία και την Ευρώπη, ενώ από την Ιταλία, οι μετανάστες κατευθύνονται πρός Γαλλία και Αφρική. Ιδιαίτερο είναι λοιπόν το ενδιαφέρον του Βερολίνου που έχει επιπλέον και 1 εκατομμύριο Ουκρανούς πρόσφυγες, είπε ο κύριος Καιρίδης σύμφωνα με τον οποίο έχει ήδη προγραμματιστεί διμερής συνάντηση…

Με πρωτοβουλία της Ελλάδας πάμε για κοινή δήλωση

Ο Ερντογάν πρέπει να δείξει ότι κάνει κάνει κάτι, ενώ για αρκετούς είναι υποτιμητικό και να λαμβάνει χρήματα για το μεταναστευτικό την ώρα που τον κατηγρούν ότι ξεπουλάει την Τουρκία. Την ίδια ώρα τα πραξικοπήματα στην περιοχή του Σαχέλ, ο σεισμός στο Μαρόκο και οι πλημμύες Λιβύη συνηγορούν ότι το μετναστευτικό εξελίσσεται πάλι σε ωρολογιακή βόμβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.