ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Δ.Καιρίδης: Συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου για να φέρει μετανάστες

Ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην παράνομη μετανάστευση

Δ.Καιρίδης: Συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου για να φέρει μετανάστες

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου, Ομάρ Αμέρ Γιουσέφ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής, είχε στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας εργασιακής κινητικότητας που υπεγράφη το 2022.

Η συμφωνία προβλέπει την εισαγωγή Αιγύπτιων εποχικών εργατών γης στην Ελλάδα, με την προσφορά και ζήτηση να αντιστοιχίζονται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα λειτουργήσει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Ωστόσο, υπάρχουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο αυτή η πλατφόρμα θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και θα καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προσπάθειες καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης και τη σημασία της διατήρησης των δικαιωμάτων των Αιγύπτιων εργατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Καιρίδης ευχαρίστησε τον Γιουσέφ για τη συνεργασία, αλλά υπάρχουν ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε αυτά τα ζητήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.