ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν σταματούν πουθενά: Ένα μήνα πριν τις εκλογές η Λ.Μενδώνη διορίζει «δικούς της» σε μουσεία

Η κυβέρνηση συνεχίζει να διορίζει «δικούς της»

Δεν σταματούν πουθενά: Ένα μήνα πριν τις εκλογές η Λ.Μενδώνη διορίζει «δικούς της» σε μουσεία

Σε σκανδαλώδεις διορισμούς μια ανάσα πριν τις εκλογές προχώρησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ανακοίνωσε τη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων και τους Γενικούς Διευθυντές των πέντε μεγάλων μουσείων, της χώρας τα οποία ιδρύθηκαν ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με τον νόμο 5021/2023.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Και όλα αυτά την ώρα που η απεργία των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ για τα δημόσια μουσεία συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπα που επέλεξε το υπουργείο Πολιτισμού τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «προσωπικότητες» φαίνεται πως είναι άνθρωποι από το κοντινό περιβάλλον της Υπουργού, ενώ αρκετοί φαίνεται να εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, όπως το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, η νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας με τη συλλογή Στερν, η απόσπαση αρχαιοτήτων από το μετρό Θεσσαλονίκης και η νομιμοποίηση του παράτυπου διαγωνισμού για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάποιοι ,μάλιστα φαίνεται να συμμετείχαν σε επιτροπές με τον συνδικαλιστή και πρόεδρο του «αμαρτωλού» ταμείου Ιωάννη Τσακοπιάκο και άλλοι έχουν χρεωθεί καταστροφικές θητείες σε μεγάλα μουσεία. Υπάρχουν ανάμεσα τους και επιχειρηματίες (!) με συγκεκριμένα συμφέροντα, ενώ ακόμη και κληρικός διορίστηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί μάθαμε ότι αρνήθηκαν να αναλάβουν θέση στα μουσεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.