ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί 180.000 παράνομους μετανάστες για να απασχοληθούν ως «εργάτες γης»

Προωθείται νομοθετική ρύθμιση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εξωτερικών, Εργασίας και Εσωτερικών - Δηλώσεις Λ.Αυγενάκη

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί 180.000 παράνομους μετανάστες για να απασχοληθούν ως «εργάτες γης»

Νομιμοποιεί και δίνει εργασία σε εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, η κυβέρνηση, παρά την ανεργία του 10,5% των Ελλήνων, υπό το πρόσχημα της έλλειψης «εργατών γης» με αποτέλεσμα να προγραμματίζει την μεγαλύτερη αλλοίωση πληθυσμού στην χώρα τα τελευταία 15 χρόνια.

Την σχετική ανακοίνωση της έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ.Αυγενάκης (αυτός που έλεγε ότι «είναι υπερβολές διαδόσεις για καταστροφές στην Θεσσαλία») ο οποίος είπε σε συνέδριο στο Ηράκλειο ότι «η χώρα χρειάζεται 180.000 εργάτες γης σε ετήσια βάση» και κατ’αυτό τον τρόπο «Το ΥπΑΑΤ να προσανατολίζεται και στους μετανάστες που μένουν ήδη παράνομα στη χώρα μας»!

Συγκεκριμένα είπε: «Σε ετήσια βάση χρειαζόμαστε 180.000 εργάτες γης. Οι χώρες που διαχρονικά κάλυπταν αυτή την ανάγκη είναι η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ κ.α..

Γι’ αυτό το λόγο και ζητήσαμε επιμόνως να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Εξωτερικών σε ενίσχυση των κατά τόπους πρεσβειών μας, γραφείων μας ώστε να εξετάζονται οι φάκελοι αλλά όχι με διάθεση απόρριψης γιατί αυτό συμβαίνει το τελευταίο διάστημα μονίμως, αλλά με πραγματική διάθεση ελέγχου του φακέλου του κάθε ενδιαφερόμενου να έρθει στην Ελλάδα για αν εργαστεί κατόπιν αιτήματος συγκεκριμένης εταιρείας η οποία θα τον απασχολήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Και συνέχισε: «Επειδή το θέμα αυτό φαίνεται να καθυστερεί συζητήσαμε μόλις την Παρασκευή με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Καιρίδη μια διαφορετική ιδέα, να δούμε και αυτούς οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας και εργάζονται.

Eίναι ένα θέμα το οποίο υπάρχει, νομίζουμε ότι δεν υπάρχει ή τουλάχιστον υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχει. Είναι γεγονός ότι έχουμε αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους παρανόμως στη χώρα μας, που όμως για πάρα πολλά χρόνια ξέρουν τις ιδιαιτερότητες τις δυσκολίες εκτροφής αιγοπροβάτων στα βουνά ή σε μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες ή σε μεγάλες καλλιεργητικές μονάδες».

Όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συντονισμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και με τη συνεπικουρία των υπουργείων Εξωτερικών, Εργασίας και Εσωτερικών και φυσικά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζεται νομοσχέδιο ώστε να ξεκινήσει, με μια σειρά προϋποθέσεων, η διαδικασία νομιμοποίησης των απασχολουμένων εργαζομένων για μακρά περίοδο στη χώρα μας.

Το ότι είναι το ολιγότερο επικίνδυνο αυτό που απεργάζεται η κυβέρνηση είναι ηλίου φαεινότερο.

Και 180.000 να μην βρουν, γιατί φυσικά αυτοί δεν έρχονται στην Ελλάδα, αλλά εγκλωβίζονται στην Ελλάδα στην προσπάθειά τους να πάνε στην Γερμανία ή στις βόρειες σκανδιναβικές χώρες, οπότε είναι απίθανο να βρεθούν τέτοιοι αριθμοί, αρκούν π.χ. 100.000 για να αλλάξουν κρίσιμα της πληθυσμιακή σύνθεση σε πολλές αγροτικές περιοχές.

Μην ξεχνάμε ότι είναι όλοι νέοι, σε αναπαραγωγική ηλικία και η αλλοίωση του πληθυσμού είναι δεδομένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλήθεια, σκέφθηκαν να θεσπίσουν κίνητρα για να βρουν 200.000 Έλληνες άνεργους για να ασχοληθούν στον αγροτικό τομέα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.