ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρχονται τουρκικά ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα – Ποιο είναι το Yunus Emre Institute

Το υποστήριξε ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης

Έρχονται τουρκικά ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα – Ποιο είναι το Yunus Emre Institute

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται να φέρει ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, με ορισμένα απ’ αυτά να είναι… τουρκικά! 

Αυτό υποστήριξε ο Δρ Ιωάννης Μάζας, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.

Οι δηλώσεις του Δρος Μάζη

«Τηρώ έναν προβληματισμό, ο οποίος εντείνεται σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ένα από τα πρώτα κέντρα τα οποία θα ιδρυθούν στην Ελλάδα θα είναι το Yunus Emre Institute. Ενα Ινστιτούτο το οποίο ήτανε πρώην γκιουλενικό ινστιτούτο, το οποίο έχει γίνει ερντογανικό, έχει γνωστές διασυνδέσεις με το βαθύτατο κράτος του Ερντογάν αυτήν την στιγμή και θα το ανακαλύψετε αν το ψάξετε σε όλα τα σημεία του κόσμου Αφρική, κεντρική Ασία, Βαλκάνια, όπου η Τουρκία εφαρμόζει το δόγμα του Νταβούτογλου για το τουρκικό στρατηγικό βάθος, το οποίο το χαρακτηρίζει και σαν πολιτισμικό.

 Δηλαδή, κάνει προβολή πολιτισμικής –soft power– ισχύος, αυτό που λέμε στην διεθνή θεωρία για να μπορέσει να εξανδραποδίσει οποιεσδήποτε αντιστάσεις στον τομέα του Πολιτισμού των χωρών εκείνων, τις οποίες θέλει να χειραγωγήσει.

Αυτό συνδυάζεται και με ένα άλλο, δεν με έχετε ακούσει ποτέ να μιλάω για τέτοια θέματα όπως αυτό που θα πω τώρα, συνδυάζεται με την προβολή επίσης πολιτισμικής ισχύος στον τομέα του Αθλητισμού, δεν θα πω περισσότερα γιατί δε χρειάζεται.

Εκεί λοιπόν παρατηρούμε ότι στοχεύει, ουσιαστικά σε εκείνη την αθηναϊκή κοινωνική ομάδα, κυρίως αστική κοινωνική ομάδα, η οποία παραδοσιακά διαθέτει αυξημένες ευαισθησίες σε ό,τι αφορά και το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται, δηλαδή, για μια προσπάθεια προβολής ισχύος και ψυχολογικό εξανδραποδισμό της κοινωνικής αυτής ομάδας, στα νέα ελληνικά λέγεται “target group”, ούτως ώστε να εμβαθύνει την προβολή της ισχύος της στην Ελλάδα, εκμεταλλευομένη και τις τελευταίες συμφωνίες σχετικά με την Παιδεία και τα λοιπά από επενδύσεις.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.