ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΓΓ υπ.Παιδείας – Α.Κόπτσης: «Χωρίς self test αλλά με μάσκες η επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά το Πάσχα»

Πότε κλείνουν τα σχολεία & πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις

ΓΓ υπ.Παιδείας – Α.Κόπτσης: «Χωρίς self test αλλά με μάσκες η επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά το Πάσχα»

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ανέφερε πώς οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς self test για τον κορωνοϊό, αλλά με μάσκες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι αναμένονται ανακοινώσεις για τα μέτρα προφύλαξης που θα ισχύσουν στις τάξεις, όπου παιδιά θα έχουν νοσήσει.

Ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι «παρατηρείται σταθεροποίηση στον πληθυσμό και μείωση των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα», ενώ προσέθεσε, ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν απαιτείται πια αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ειδικών, το υπουργείο, συνέχισε ο κ. Κόπτσης, συμφώνησε, λαμβάνοντας υπόψη ότι «ο καιρός καλυτέρεψε και τα μέτρα απέδωσαν».

Σχετικά με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Κόπτσης ενημέρωσε ότι η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είναι η 15η Ιουνίου, για τα γυμνάσια η 30ή Μαΐου και για τα λύκεια η 20ή Μαΐου.

Οι εξετάσεις στο γυμνάσιο θα διεξαχθούν στις 1-15 Ιουνίου και στο λύκειο στις 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τους μαθητές των ΓΕΛ είναι προγραμματισμένες για τις 1- 15 Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ στις 1-17 Ιουνίου, ενώ στις 18-30 Ιουνίου θα εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.