ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

H M.Γκάγκα αδυνατεί να απαντήσει στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Τους στέλνει… στον Α.Σκέρτσο

Στα «μαχαίρια» η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

H M.Γκάγκα αδυνατεί να απαντήσει στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Τους στέλνει… στον Α.Σκέρτσο

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να εκδικείται τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι εδώ και επτά ολόκληρους μήνες βρίσκονται σε υποχρεωτική ανεργία και δεν αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. 

Μπορεί η κυβέρνηση να ανέστειλε το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, μπορεί να ετοιμάζεται να αναστείλει και τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού (έρχονται τουρίστες και πρέπει να τους «πουλήσουμε» ελευθερία), παρόλα αυτά όπως ξεκαθάρισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Όχι γιατί υπάρχει κάποιος επιστημονικός λόγος, αλλά γιατί η κυβέρνηση δείχνει ότι θέλει να τους εκδικηθεί, άλλωστε κανείς από το υπουργείο δεν συγκινήθηκε με τη λιποθυμία μίας εκ των απεργών πείνας.

«Κυβερνητική γραμμή να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι πολιτική απόφαση να μένουν περίπου 7.000 (αυτή τη στιγμή είναι 3.500 γιατί κάποιοι έχουν επιστρέψει λόγω νόσησης ή εμβολιασμού) άτομα χωρίς κανένα εισόδημα.

Η Μίνα Γκάγκα που από την αρχή έχει εκφράσει τη διαφωνία της με το συγκεκριμένο μέτρο βρίσκεται στα «μαχαίρια» εδώ και καιρό με τον Θάνο Πλεύρη, άλλωστε ήταν αυτή που είχε διαρρεύσει από τον Νοέμβριο του 2021 πρόταση για επιστροφή τους στο ΕΣΥ με δύο rapid test.

Προσφάτως η Μ.Γκάγκα είχε συνάντηση με αντιπροσωπία των ανεμβολίαστων υγειονομικών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο ΕΣΥ, ήταν τότε που έλλειπε με Covid-19 ο Θάνος Πλεύρης. Όμως μόλις επέστρεψε ο υπουργός Υγείας στο πόστο του αμέσως κόπηκαν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του υπουργείου και των υγειονομικών.

Μάλιστα τη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη η απάντηση της Μίνας Γκάγκα σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Μαρίας Αθανασίου, με θέμα: «Απαράδεκτη η μεταχείριση των Υγειονομικών σε αναστολή».

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν υπουργός Υγείας έλλειπε στις Βρυξέλλες για να δώσει το «παρών» στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, με το βάρος να πέφτει στην Μ,Γκάγκα. Όμως, η αναπληρώτρια υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση επειδή ήταν… απροετοίμαστη, με αποτέλεσμα η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης να μετατεθεί στις 4 Απριλίου. Όταν, δηλαδή, ο Θ.Πλεύρης δεν θα λείπει στο εξωτερικό!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο λόγος που η Μ.Γκάγκα αρνήθηκε να απαντήσει είναι λόγω της αδυναμίας της να απαντήσει με επιστημονικά στοιχεία την απόφαση της κυβέρνησης να έχει εκτός εργασίας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Πηγές αναφέρουν ότι η υπουργός ζητά από τους υγειονομικούς που βρίσκονται έξω από το υπουργείο να απευθυνθούν στον Άκη Σκέρτσο, αφού «ο υπουργός Υγείας είναι ανένδοτος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ αποδίδουν την ανυποχώρητη στάση του υπουργού Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που προκαλεί το ερώτημα γιατί η κ. Γκάγκα παραπέμπει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.