ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Κυρανάκης: «Ο Προσωπικός Αριθμός θα ενταχθεί στις νέες ταυτότητες – Όλα σε ένα»

«Ο πολίτης έναν και μόνο αριθμό στις συναλλαγές του με το κράτος»

Κ.Κυρανάκης: «Ο Προσωπικός Αριθμός θα ενταχθεί στις νέες ταυτότητες – Όλα σε ένα»

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αποκάλυψε ότι οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν και Προσωπικό Αριθμό. 

Μιλώντας στον ρ/δ ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός αξιωματούχος κλήθηκε να σχολιάσει τις εικόνες με τις ατελείωτες ουρές έξω από Αστυνομικά Τμήματα διαφόρων περιοχών με αφορμή τις ταυτότητες.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες και για κόμματα που χτίζουν μια δήθεν ψευτοθρησκευτική ατζέντα για να δημιουργήσουν πολιτική δραστηριότητα».

Αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο πώς γίνεται ένας λογικός άνθρωπος να έχει μία πιστωτική κάρτα ή ένα smartphone και παρόλα αυτά να θέλει να μην πάρει τις νέες ταυτότητες.

Ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε σε ένα «παγωμένο» εδώ και χρόνια θέμα, που αφορά τον «Προσωπικό Αριθμό», που θα είναι ένας και μοναδικός για κάθε Έλληνα πολίτη.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Υφυπουργό αυτός ο Αριθμός θα ενταχθεί στις νέες ταυτότητες.

Τι δήλωσε αναλυτικά:

«Υπάρχουν πολλά που προετοιμάζουμε. Κάποια θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ. Μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση είναι ο Προσωπικός Αριθμός. Είναι κάτι που έχει νομοθετηθεί την προηγούμενη τετραετία, να έχει δηλαδή ο πολίτης έναν και μόνο αριθμό στις συναλλαγές του με το κράτος. Όλα σε ένα! Για να μπορεί να μπει και στις νέες ταυτότητες».

«Α ώστε εσείς μας το κάνετε το φακέλωμα και μας βάζετε τσιπάκι;», ρώτησαν γελώντας οι δημοσιογράφοι, με τον ίδιο να απαντάει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν υπάρχει κανένα τσιπάκι γεωεντοπισμού και μικροφώνου. Είναι τεχνικά αδύνατον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.