Κ.Μητσοτάκης: «O A.Tσίπρας δεν θα συνέχιζε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο»

«Αντιρρήσεις έχουν ορισμένοι που δεν αντιλαμβάνονται να είσαι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.» είπε

Κ.Μητσοτάκης: «O A.Tσίπρας δεν θα συνέχιζε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο»

Σίγουρος πως ο Αλέξης Τσίπρας εάν αναλάμβανε πρωθυπουργός δεν θα συνέχιζε την επέκταση του φράχτης στον Έβρο όπως έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Νικολαΐδη, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «δεν είναι δεδομένο μόνο για τους ακρίτες, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας το γεγονός ότι μια χώρα πρέπει να προφυλάσσει τα σύνορα της».

Αναφερόμενος στον φράχτη του οποίου η επέκταση υπεγράφη χθες στον Έβρο, είπε: «ο φράχτης δεν είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε, έχουμε προσλάβει και ντόπιους συνοριοφύλακες από τον Έβρο, έχουμε ενισχύσει τα μέσα επιτήρησης και το Λιμενικό μας. Μου κάνει εντύπωση γιατί κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο να είναι πεδίο αντιπαράθεσης και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επίσημα να μην χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους. Δεν έχουμε πείσει ακόμα την Κομισιόν να κάνει αυτό το βήμα και το θεωρώ αδιανόητο Έλληνας ευρωβουλευτής να ζητά να πληρωθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο.»

Αναφερόμενος στο πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν την συγκεκριμένη υπόθεση είπε: «Αντιρρήσεις έχουν ορισμένοι που δεν αντιλαμβάνονται να είσαι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., ίσως έχουν κάποιες πιο δικαιωματικές αναφορές. Να έρθουν στον Έβρο, να δουν την πραγματική κατάσταση και ίσως τότε να αλλάξουν γνώμη».

Συνεχίζοντας είπε: «Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί μια σειρά από δράσεις για το προσφυγικό, δεν χρηματοδοτεί την κατασκευή αυτού καθ’ αυτού του φράχτη. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να κάνουν και αυτό το βήμα. Αλλιώς, θα κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους. Αν δεν έχουμε φράχτη, τότε τι; Θα μπαίνει ο καθένας όπως θέλει και θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντικείμενο γεωπολιτικών πιέσεων με κάποιους που εργαλειοποιούν μετανάστες; Αυτό που έγινε στον Έβρο έγινε 18 μήνες μετά και στη Λιθουανία από τον δικτάτορα της Λευκορωσίας Λουκασένκο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε, «δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, ακούω πολλές διαφορετικές φωνές. Είμαι όμως σίγουρος ότι δεν θα συνεχίσει τον φράχτη και δεν θα δρομολογήσει την επέκταση που έχουμε προγραμματίσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.