ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ.Σκρέκας: «Από τον Σεπτέμβριο 2021 είχε δοθεί εντολή στη ΡΑΕ για ελέγχους στην αγορά»

Εξετάζονται ρυθμίσεις για αύξηση της ρευστότητας και συμπίεση των τιμών

Κ.Σκρέκας: «Από τον Σεπτέμβριο 2021 είχε δοθεί εντολή στη ΡΑΕ για ελέγχους στην αγορά»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Power & Gas Forum, ανέφερε πώς η κυβέρνηση είχε δώσει εντολή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από τον περασμένο Σεπτέμβριο να ελέγχει για πιθανές αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην προμήθεια και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για την μεταφορά των επιδοτήσεων στους καταναλωτές και την πιθανότητα ύπαρξης υπερκερδών ή αισχροκέρδειας.

Εφόσον αποδειχθεί, πρόσθεσε, ότι οι ενεργειακές εταιρείες είχαν περισσότερα κέρδη το 2021 από το 2020, θα φορολογήσουμε τη διαφορά και θα επιστρέψουμε τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Αναφερόμενος στη λειτουργία της αγοράς ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι εξετάζονται ρυθμίσεις για αύξηση της ρευστότητας και συμπίεση των τιμών.

Σε σχέση με την απολιγνιτοποίηση, υπογράμμισε ότι οι λιγνιτικες μοάδες αποσύρονται όχι μόνο λόγω της ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά και επειδή είναι ζημιογόνες. “Ακόμη και αν επιβάλαμε ρυθμιστικά στη ΔΕΗ να τις λειτουργεί, αυτό θα της προκαλούσε ζημιές”.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται συζητήσεις με τη Βουλγαρία για την επίτευξη μακροχρόνιας συμφωνίας προμήθειας ρεύματος από τις υφιστάμενες και τις νέες πυρηνικές μονάδες στο Κοζλοντούι, ενώ απέρριψε κάθε σκέψη για κατασκευή πυρηνικών μονάδων στην Ελλάδα. Ανήγγειλε εξάλλου ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας.

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι απροστάτευτη απέναντι στην κρίση εξαιτίας στρατηγικών παραλείψεων την τελευταία διετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι λογαριασμοί, τόνισε αυξήθηκαν πολύ πριν την ουκρανική κρίση και σημείωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχουν την ευθύνη ελέγχου των τιμών . Εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, την πώληση του 49 % του ΔΕΔΔΗΕ και την αύξηση του μεριδίου του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.