ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Σκρέκας: «Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς»

«Δεν περιμένουμε την Σύνοδο Κορυφής για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά»

Κ.Σκρέκας: «Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας επανέλαβε σήμερα πως για όσο χρονικό διάστημα κρατήσει η ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδοτεί τους λογαριασμούς.

Ο κ.Σκρέκας αναφερόμενος στην τιμή του ρεύματος, και για το σχέδιο της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση, δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν περιμένουμε την Σύνοδο Κορυφής για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουμε απευθείας επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Τον μήνα Απρίλιο, η επιδότηση είναι στο 65% έκπτωση για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, για τους υπόλοιπους καταναλωτές που έχουν καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα, η έκπτωση είναι από 55 έως 60%. Παρόλο που έχουμε περάσει σε μεγάλες επιδοτήσεις, θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Ανατιμήσεις αλλά και ενεργειακή κρίση

Για το επίδομα του Πάσχα στα ευάλωτα νοικοκυριά, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως, «καταρχάς όσο αφορά στο θέμα της βενζίνης και στο επίδομα καυσίμων, είναι μία δουλειά που γίνεται μαζί με το υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, και τις επόμενες μέρες θα είναι διαθέσιμο για τους πολίτες».

Μηχανισμός στήριξης από πλευράς ΕΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει μία πρόταση 6 σημείων στην ευρωπαϊκή επιτροπή των πολιτικών αρχηγών, έτσι ώστε μέσα από κάποιες παρεμβάσεις να μειώσουμε την τιμή του φυσικού αερίου, στην οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται αυτή η άυξηση και του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεύτερον, έχουμε καταθέσει μία πρόταση στην ΕΕ, που εκεί περιγράφουμε ένα μηχανισμό αποσύνδεσης της τιμής φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και ουσιαστικά στον ορισμό μίας συγκεκριμένης τιμής χαμηλής στην χονδρεμπορική αγορά, με αποτέλεσμα την οριζόντια μείωση», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.