ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Χατζηδάκης: «Προχωράμε σε πέντε παρεμβάσεις ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Τι περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024

Κ.Χατζηδάκης: «Προχωράμε σε πέντε παρεμβάσεις ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σήμερα ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε πέντε παρεμβάσεις ενίσχυσης με μόνιμο χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας , λέγοντας πως θα στηριχθούμε λιγότερο σε προσωρινά επιδόματα.

Όπως ανέφερε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024, περιλαμβάνονται

-αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων,
-άρση του παγώματος των τριετιών στους μισθωτούς,

-αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά,
-αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
και εκ νέου αύξηση των συντάξεων

Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι πέρυσι είχαμε πληθωρισμό στο 9%, φέτος θα κλείσει στο 4 και του χρόνου θα πάει στο 2, 4%. «Φαίνεται ότι είμαστε στην αρχή του τέλους του προβλήματος της ακρίβειας» τόνισε ο Κ.Χαζτηδακης.

Δήλωσε παράλληλα ότι την Άνοιξη θα αποφασιστεί και αύξηση στον κατώτατο μισθό, η οποία θα είναι στο μετρό των αντοχών της οικονομίας.

Υπογράμμισε ότι καταγράφεται αύξηση του εισοδήματος των εργαζόμενων χωρίς να θίγει η ανταγωνιστικότητα τη οικονομίας τονίζοντας ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λογούς που το κράτος χωρίς να αυξήσει φόρους, έχει παραπάνω έσοδα.

Εξήγησε ότι υπάρχει υπεραπόδοση του προϋπολογισμού καθώς υπάρχει υπεραπόδοση της οικονομίας.

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι προχωρά κανονικά χωρίς καθυστερήσεις το σχέδιο για την σύνδεση των POS με τις Ταμειακές Μηχανές στις αρχές του 2024 και πριν το καλοκαίρι, και θα έρθει και σχετικό νομοσχέδιο, το επόμενο διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ακρίβειας, στο μέτρο του δυνατού με επιδόματα που έχουν δοθεί, αυξήσεις σε μισθούς και ελέγχους στην αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.