ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κακοκαιρία «Φίλιππος» – Σ.Πέτσας: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις» (φώτο)

ΟΙ οδηγοί των οχημάτων να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες

Κακοκαιρία «Φίλιππος» – Σ.Πέτσας: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις» (φώτο)

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας απηύθυνε σήμερα αυστηρή προειδοποίηση – σύσταση προς τους πολίτες για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Την ίδια ώρα, ενόψει του νέου «κύματος» κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, συστήνει στους οδηγούς των οχημάτων να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τις επόμενες ώρες θα έχουμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε Αττική, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Η προετοιμασία πριν την εκδήλωση των φαινομένων είναι απαραίτητη, όπως και η υπεύθυνη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια τους. Κάνω έκκληση σε όλους για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Όσοι είναι απαραίτητο να μετακινηθούν να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους και για να διευκολύνουν την κυκλοφορία. Με υπευθυνότητα και προσοχή ξεπερνάμε την κακοκαιρία».

Σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις, συνεχίζει να ισχύει η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες, Παρασκευή 11 Μαρτίου, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης:

-Στην ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.
-Στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές.
-Σε Μαγνησία και Σποράδες.
-Σε κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.