«Κεραυνοί» από τον τ. ΠτΔ Π.Παυλόπουλο κατά Κ.Μητσοτάκη: «Έχεις βαριές ευθύνες για τις υποκλοπές» – Υπονοεί ανάγκη παραίτησης

Ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να μιλούν για πολιτικές ευθύνες του Κ.Μητσοτάκη

«Κεραυνοί» από τον τ. ΠτΔ Π.Παυλόπουλο κατά Κ.Μητσοτάκη: «Έχεις βαριές ευθύνες για τις υποκλοπές» – Υπονοεί ανάγκη παραίτησης

Με μία δήλωση του η οποία δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της πραγματικής του πρόθεσης που είναι η παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι: «Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική.

Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους».

Ενώ ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να μιλούν για πολιτικές ευθύνες του Κ.Μητσοτάκη, είναι αυτονόητο ότι υπό διερεύνηση είναι και οι ποινικές ου ευθύνες βάσει του διατάγματος που ο ίδιος έκανε νόμο του κράτους και το οποίο αναφέρει ότι την ευθύνη της ΕΥΠ, πολιτική και ποινική την έχει το γραφείο του πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών αφορά τα στελέχη της ΕΥΠ που έκαναν τις υποκλοπές, την Εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου που «νομιμοποίησε» τις υποκλοπές αλλά και τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μετά το σκάνδαλο υποκλοπών που ξέσπασε, προσπάθησε να αποτινάξει τις ευθύνες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από την ΕΥΠ.

Ευθύνες τις οποίες ο ίδιος είχε αναλάβει 24 ώρες μετά την εκλογική του νίκη, στις 8 Ιουλίου του 2019, περί ανάληψης του ελέγχου και της ευθύνης λειτουργείας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φράση «δεν ήξερα» όχι απλώς δεν αθωώνει, ή δεν συνιστά καν ελαφρυντικό γι’ αυτόν, αλλά συνιστά αιτία άμεσης παραίτησης, διότι ακόμη και εάν δεχθούμε ότι «δεν ήξερε», αυτό σημαίνει ότι εκτελούσε ελλιπώς τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός σε βάρος του κράτους, αν απορρίψουμε το «δεν ήξερα» (είναι αδύνατον να μην γνώριζε, ειδικά για την μορφή λειτουργείας του επιτελικού κράτους που είχε εγκαθιδρύσει) θα πρέπει επίσης άμεσα να παραιτηθεί.

Αντ’ αυτού προτίμησε γι’ ακόμη μια φορά να αναλωθεί σε ψεύδη και να κρυφτεί πίσω από την υπογραφή της εισαγγελέως την οποία ο ίδιος είχε τοποθετήσει, λέγοντας ότι η υποκλοπή του Ν.Ανδρουλάκη ως ευρωβουλευτή ήταν «νόμιμη» και ότι αυτή «διακόπηκε όπως λέει ο νόμος» λίγες ημέρες αφότου εκλέχθηκε πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.