ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κυβερνητική παραδοχή από Κ.Σκρέκα: «Λόγω τιμής του φυσικού αερίου θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια»

«Είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%»

Κυβερνητική παραδοχή από Κ.Σκρέκα: «Λόγω τιμής του φυσικού αερίου θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, τόνισε πώς «είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%, όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσουμε να έχουμε ακριβό ρεύμα».

«Το 50% του ρεύματος στην χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο. Άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αερίου τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια», εξήγησε στην συνέχεια.

Σχετικά με την επιδότηση στους λογαριασμού ρεύματος, είπε πως όσον αφορά στον μήνα Απρίλιο, αυτή σχεδόν διπλασιάζεται για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις δήλωσε μάλιστα είπε πως η επιδότηση θα φτάσει ακόμα και στο τριπλάσιο ποσό:

«Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδόν τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις».

Πρόσθεσε ότι με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και Μάρτιο

Στάθηκε επίσης στον ρόλο της Ευρώπης για να υπάρξει μείωση στο ράλι των τιμών Ενέργειας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», επισημαίνοντας πως το κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί όσο διαρκεί η κρίση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.