ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Λ.Αυγενάκης: Ζητά παραιτήσεις για το χάος στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι απαντά η διοίκηση

Λόγω των προβλημάτων με τις πληρωμές της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2023 για τους αγρότες

Λ.Αυγενάκης: Ζητά παραιτήσεις για το χάος στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι απαντά η διοίκηση

Το υπουργείο Αγροτικής Απασχόλησης και Τροφίμων ρίχνει την υπαιτιότητα στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το χάος με τις πληρωμές της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2023 για τους αγρότες.

Σύμφωνα με διαρροές, ο Λευτέρης Αυγενάκης εκφράζοντας τη δυσφορία του για τους χειρισμούς της υπόθεσης από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζήτησε σήμερα το πρωί τις παραιτήσεις της, καθώς της χρεώνει όλη την ευθύνη για τη διαδικασία.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα το πρωί έγινε η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2023 εντούτοις το υπουργείο και ο Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίζεται δυσαρεστημένος με τον τρόπο που έγινε η πληρωμή καθώς βλέπει «σοβαρά προβλήματα». Το υπουργείο φέρεται να ζήτησε την παραίτηση σύσσωμης της διοίκησης του Οργανισμού. Ωστόσο οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την κίνηση του Λευτέρη Αυγενάκη δεν έχουν ξεκαθαριστεί.

Πάντως, ο πρόεδρος του Οργανισμού Β. Σημανδράκος, η θητεία του οποίου λήγει σε έναν περίπου χρόνο, αρνείται να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, «έχουν γίνει λάθη στις πληρωμές και έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες, την ίδια ώρα που το υπουργείο είχε ζητήσει να υπάρχει προσοχή στις πληρωμές, δικαιοσύνη, διαφάνεια και σωστή κατανομή των ενισχύσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά ακόμα και σε νομικές διαδικασίες για την αντικατάσταση του Β. Σημανδράκου ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του επί κυβέρνησης ΝΔ και υπουργίας του Γιώργου Γεωργαντά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.