ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Κεραμέως στην Ομογένεια: «Ιστορικό προνόμιο να αναγγέλλω την άρση όλων των περιορισμών για την ψήφο των Αποδήμων»

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε από την Βουλή συγκεντρώνοντας την θετική ψήφο από 208 βουλευτές

Ν.Κεραμέως στην Ομογένεια: «Ιστορικό προνόμιο να αναγγέλλω την άρση όλων των περιορισμών για την ψήφο των Αποδήμων»

Η υπουργός Εσωτερικών σε επιστολή που απέστειλε σε μέλη της ελληνικής Ομογένειας, ανέφερε πως είναι «ιστορικό προνόμιο» για την ίδια να αναγγέλλει την άρση όλων των περιορισμών για την ψήφο των Αποδήμων.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε από την Βουλή συγκεντρώνοντας την θετική ψήφο από 208 βουλευτές.

Εντός Σεπτεμβρίου, το apodimoi.gov.gr, η αναμορφωμένη πλατφόρμα για τους εκλογικούς καταλόγους, θα τεθεί σε λειτουργία.

Στην επιστολή της, η Νίκη Κεραμέως, ενημερώνει πως, «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα αυτό ως στρατηγική προτεραιότητα, η οποία μετουσιώθηκε σε πράξη, με τον πρώτο νόμο της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο εισηγηθήκαμε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο.

Πλέον, οι Έλληνες πολίτες που είστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, όπου και αν ζείτε, μπορείτε να ψηφίζετε χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς περιορισμούς. Με την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών και δίχως κανένα δικαιολογητικό, μπορείτε να ασκείτε το δικαίωμα της ψήφου σας από το εξωτερικό».

Επιπλέον, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από την πλειοψηφία αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης, «στέλνει ένα ηχηρό ότι η Πατρίδα σάς διευκολύνει στην άσκηση του βασικού συνταγματικού σας δικαιώματος – της ψήφου σας- από όπου και αν βρίσκεστε».

Ολόκληρη η επιστολή της Νίκης Κεραμέως: kerameos_epistoli

«Αγαπητές Ελληνίδες και αγαπητοί Έλληνες ανά τον κόσμο,

Αποτελεί για εμένα ιστορικό προνόμιο να αναγγέλλω στα μέλη των οργανώσεων των Ελλήνων της διασποράς τη νομοθέτηση από την Βουλή των Ελλήνων της άρσης όλων των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του εξωτερικού.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα αυτό ως στρατηγική προτεραιότητα, η οποία μετουσιώθηκε σε πράξη, με τον πρώτο νόμο της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο εισηγηθήκαμε από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο. Πλέον, οι Έλληνες πολίτες που είστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, όπου και αν ζείτε, μπορείτε να ψηφίζετε χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς περιορισμούς. Με την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών και δίχως κανένα δικαιολογητικό, μπορείτε να ασκείτε το δικαίωμα της ψήφου σας από το εξωτερικό.

Η Βουλή των Ελλήνων, με αυξημένη πλειοψηφία 208 βουλευτών, στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι η Πατρίδα σάς διευκολύνει στην άσκηση του βασικού συνταγματικού σας δικαιώματος – της ψήφου σας- από όπου και αν βρίσκεστε. Η φωνή σας γίνεται πιο δυνατή, ενισχύοντας παράλληλα και τη φωνή της χώρας μας στον κόσμο.

Για τη Δημοκρατία μας πραγματώνεται μία ιστορική εθνική υποχρέωση, με τρόπο που ενισχύει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς που ενώνουν τους απόδημους Έλληνες με τη μητέρα Πατρίδα και ενισχύει τις προσπάθειές σας να λειτουργείτε ως πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ενημερώσετε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στον τόπο που ζείτε και δραστηριοποιείστε – και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για αυτό.

Με εκτίμηση,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νίκη Κεραμέως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.