Νίκος Νικολόπουλος: Ο Κ.Μητσοτάκης αντί να διώξει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του απομάκρυνε την Εισαγγελέα Διαφθοράς

Απομάκρυνε και την επιθεωρήτρια της Διαφάνειας που διερευνούσαν την σύμβαση που σκόρπισε τον θάνατο

Νίκος Νικολόπουλος: Ο Κ.Μητσοτάκης αντί να διώξει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του απομάκρυνε την Εισαγγελέα Διαφθοράς

Ο Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την ανάσυρση από τον κ. Ντογιάκο της μηνυτήριας αναφοράς δήλωσε:

Γεννώνται νέα  σοβαρά ερωτήματα, που προκύπτουν από την αρχειοθέτηση του σκανδάλου με την περιβόητη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ, αυτη την ώρα που η κοινωνία θρηνεί τον άδικο χαμό τουλάχιστον 57 ανθρώπων.

Πολύ φοβούμαστε, ότι, αν δεν υπάρξουν Δικαστικοί Λειτουργοί, που θα πάρουν πάνω τους την υπόθεση, θα επέλθει, αργά ή γρήγορα, ο πλήρης ενταφιασμός αυτών των τεράστιων σκανδάλων, όπως συνέβη μέχρι σήμερα!

Σχετικά με το θέμα των συμβάσεων της ΕΡΓΟΣΕ, ως βουλευτής και Πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος είχα καταθέσει εκτός από τις πάμπολλες ερωτήσεις στη Βουλή και μηνυτήρια αναφορά την οποία κοινοποίησα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στη συνέχεια ολες  οι καταγγελίες διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς η οποία με τη σειρά της παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προέκυπταν ποινικές ευθύνες των αξιωματούχων.

Η έρευνα για τη σύμβαση 717 ανατέθηκε στην επιθεωρήτρια που ήταν επικεφαλής του τμήματος του ΣΕΕΔΔ, αρμόδιου για τον έλεγχο σε δημόσιες συμβάσεις.

Από έγγραφα που περιλαμβάνονται στην αλληλογραφία μεταξύ της ΕΑΔ και της ΕΡΓΟΣΕ προκύπτει ότι η επιθεωρήτρια παρέμενε επικεφαλής της έρευνας μέχρι τουλάχιστον την άνοιξη του 2021. Από τα ίδια έγγραφα αποκαλύπτεται ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΑΔ είχε μερικούς μήνες νωρίτερα πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική έφοδο – έλεγχο στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ.

Η ΕΑΔ ζήτησε από την ΕΡΓΟΣΕ στοιχεία και συντάχτηκε το πόρισμα που κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, χωρίς ωστόσο να φέρει την υπογραφή της επιθεωρήτριας αφου η ίδια απομακρύνθηκε χωρίς τη θέληση της και αφού της πήραν τον φάκελο και την εξανάγκασαν σε παραίτηση.

Το πόρισμα διαβιβάστηκε στον οικονομικό εισαγγελέα απο την επίσης εκδιωχθείσα Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς  κ.Τουλουπάκη και έτσι τελικά ο οικονομικός εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, σε αντίθεση όμως με τους Ευρωπαίους εισαγγελείς στα χέρια των οποίων τον περασμένο Μάϊο έφτασαν καταγγελίες για την συγκεκριμένη σύμβαση και άμεσα σχηματίστηκε φάκελος δικογραφίας…

Τώρα ο φάκελος με Πρωθυπουργική επιθυμία ανασύρθηκε και εξετάζεται πάλιν και ως εκ τούτου τα ερωτήματα που προέκυψαν πρέπει να απαντηθούν απο τον κύριο Μητσοτάκη.

Μήπως γι’ αυτό το λόγο έδιωξαν και την κ.Τουλουπάκη και την επιθεωρήτρια που διερευνούσαν την δυσώδη αυτή υπόθεση που εμπλέκονται Έλληνες πολιτικοί , κρατικοί μεγαλόσχημοι , διοικήσεις και οι γνωστοί νταβατζήδες ;

Ποιοι κατάφεραν να απομακρύνουν τις δυο αδέκαστες λειτουργούς και έτσι κατάφεραν και έβαλαν το σκάνδαλο στο αρχείο;

Γιατί μετά από έρευνα τριών ετών και λίγο πριν ασκηθούν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στο προσωπικό της ΕΡΓΟΣΕ που διαχειρίστηκε τη σύμβαση 717, παύθηκε από τα καθήκοντά της η επιθεωρητής – ελεγκτής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, γνώστης όλης της κακοδιαχείρισης, των παρανομιών της σύμβασης 717 και των τεκταινόμενων στην ΕΡΓΟΣΕ σε αυτή τη σύμβαση, με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, αναφέρει ο Νίκος Νικολόπουλος στο υπόμνημά του προς την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι.

Ο πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε:

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να κάνει διάχυση ευθυνών και προκαλέσει σύγχυση γύρω από την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι καθήκον της ελληνικης κοινωνίας και της δικαιοσύνης να διερευνήσει σε βάθος όλα τα έγγραφα που οι υπογράφοντες αυτά ομολογούν την ενοχή τους στο εξ αμελειας και από άλλους στο εκ προ μελέτης  έγκλημα …

Τα παπυρια μιλάνε από μόνα τους για τον ρόλο και την συμμετοχή υπουργών στη ληστεία του τρένου  και στο έγκλημα των Τεμπων …

Η Δικαιοσύνη με τόσους νεκρούς δεν μπορεί να μην προχωρήσει στην εξάρθρωση και τιμωρία της πολιτικοοικονομικής συμμορίας .

Κραυγάζει απο μακριά οτι εδω και χρόνια έχει στηθεί  μια τυπική εγκληματική οργάνωση που δρα επι 20 χρόνια και λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα που δεν νοιάζεται ούτε για την ασφάλεια ούτε για την ζωή των ανθρώπων.

Πρέπει να επιμείνουμε στην παραδειγματική  τιμωρία όλων όσων αποτελούν στελέχη και μέλη της ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ζητάμε να εξεταστούν οι προτείνοντες και υπογράφοντες υπουργοί καθώς επίσης και να συσχετιστούν οι   δυο «ντροπολογιες» που επέτρεψαν στο νυν Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη , τότε συνταξιούχο πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου τον κ.Πικραμένο να οριστεί και να αποδεχθεί , έναντι νόμιμης  υψηλής αμοιβής , να γίνει εκείνος ο διαιτητής των διαφορών που υπήρξαν μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ – Δημοσίου και Μπόμπολα …

Ας σημειωθεί ότι η τροποποίηση του άρθρου 42 του νόμου 4264/2014 είναι αυτή που επέτρεψε επιδιαιτητές να μπορεί να είναι και συνταξιούχοι δικαστικοί… που λες και ήταν ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ αμέσως – μια μέρα μετα – ο πρωην πρωθυπουργός εγινε διαιτητης  και απάλλαξε τον ΑΚΤΟΡΑ από όσα εκατομμύρια ευρώ έπρεπε να επιστρέψει με βάση την απόφαση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης …

Ναι είναι πέρα για πέρα αλήθεια ότι οι διαιτητές ορίστηκαν τον Γενάρη του 2014 για την υπόθεση αυτή για την οποία ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέαναδρος Ρακιντζής είχε συντάξει πόρισμα καταπέλτη 173 σελίδων υπέρ του ΟΣΕ και σε βάρος των εργλολάβων Μπομπολαίων.

Η δικαιοσύνη τώρα που έχει όλα τα έγραφα πρέπει να αποφανθεί εάν ήταν  κόλπο του Χρυσοχοΐδη η «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» , που έτσι μπόρεσε   παράνομα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Μπόμπολα – ΑΚΤΩΡΑ…

Πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τις εγκληματικές παραλήψεις όλων των διατέλεσαν των  υπουργών Υποδομών – Συγκοινωνιών (Λιάπη , Χρυσοχοΐδη, Σπίρτζη, Καραμανλή ) αφού είναι φανερό πως οι αποφάσεις τους δεν εξυπηρέτησαν τα ασφαλή δρομολόγια των τρένων, αλλά μόνον τα θηριώδη συμφέροντα  του ΕΘΝΙΚΟΥ MEGAΕΡΓΟΛΑΒΟΥ.

Τα έργα εκσυγχρονισμού του βασικού σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη άρχισαν στο τέλος περίπου της δεκαετίας 1980-1990 και έκτοτε, επικρατεί με την κάλυψη των αρμοδίων υπουργών ένα ακραίο φαινόμενο κακοδιαχείρισης που φτάνει, για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του σκανδάλου και την έκταση της διασπάθισης Δημόσιου χρήματος.

Το τραγικότερο δε είναι, ότι η διασπάθιση αυτή συνδυάστηκε και με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης του ΟΣΕ από τους  «Εθνικούς εργολάβους», οι οποίοι έχουν σχεδόν μονοπωλήσει τα έργα του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, θυγατρικής του ΟΣΕ που εκτελεί από το 1996 τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα του ΟΣΕ, προκειμένου να μη διακυβεύσουν τα συμφέροντά τους, δεδομένου ότι ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ισχυρός ανταγωνιστής των συμφερόντων τους στα έργα των μεγάλων Οδικών Αξόνων, των οποίων την κατασκευή και εκμετάλλευση επίσης μονοπωλούν.

Έτσι, ενώ οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ αναλάμβαναν, μέσω «στημένων»  διαγωνισμών και με πολύ μικρές, τις περισσότερες φορές, εκπτώσεις, τα έργα του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, δεν τα ολοκλήρωναν σχεδόν ποτέ, παρά τις συνεχείς παρατάσεις επί παρατάσεων και παρά την υπογραφή, με απ’ ευθείας ανάθεση, συμπληρωματικών συμβάσεων, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου, πάνω στον οποίο θα στήριζε τη βιωσιμότητά του ο ΟΣΕ, εξακολουθεί, μετά από τόσα χρόνια, να παραμένει ένα ζητούμενο.

Το πάρτι αυτό της κακοδιαχείρισης

και της σκανδαλώδους διασπάθισης Δημόσιου χρήματος άρχισε με την υπογραφή το 1987 των  Προγραμματικών συμβάσεων για την προμήθεια Τροχαίου Υλικού, με πρωταγωνιστή την Γερμανική εταιρεία Siemens.

Συνεχίστηκε με τα έργα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και το έργο του Ψηφιακού Ραδιοδικτύου GSM-R και έλαβε πρωτοφανείς διαστάσεις με τα έργα διπλασιασμού της γραμμής και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου στον βασικό άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη, όπου δρομολογήθηκαν τεράστια και πολυδάπανα έργα, ιδιαιτέρως στο ορεινό τμήμα Τιθορέα-Δομοκός, με την κατασκευή σηράγγων πολλών χιλιομέτρων και πολύ μεγάλων σιδηροδρομικών γεφυρών.

Τα έργα αυτά απετέλεσαν την «μαύρη τρύπα», που καταπίνει αχόρταγα χρόνο και χρήμα και οδήγησε τον ΟΣΕ στην μεγαλύτερη επενδυτική τραγωδία και στην τεράστια καθυστέρηση του εκσυγχρονισμού  του δικτύου του.

Για χάρη τους, και προκειμένου να μην τεθεί σε  αμφισβήτηση η σκοπιμότητα κατασκευής τους, υπονομεύθηκε, με την αφαίρεση τμήματος από το συμβατικό αντικείμενο και με τραγική συνέπεια τον θάνατο τόσων ΑΝΘΡΩΠΩΝ και να μην  έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι σήμερα, τόσα χρόνια (!!!) μετά την έναρξη της κατασκευής το 1996…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θρηνούμε μαζί με τους συγγενείς τους και φίλους τα τόσα νέα παιδιά που δολοφονήθηκαν εξ αιτίας της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ  για χάρη της οποίας υπονόμευσαν και απαξίωσαν το έργο της Τηλεδιοίκησης και της εν γένει ασφάλειας και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων !!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.