ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο Γ.Γεραπετρίτης: «Δεν ακυρώθηκε η συνάντηση Κ.Μητσοτάκη-Ρ.Σουνάκ για τα Γλυπτά» – Τότε, γιατί;

«Δεν ήταν το ένα και μοναδικό θέμα που ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε» είπε ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Γ.Γεραπετρίτης: «Δεν ακυρώθηκε η συνάντηση Κ.Μητσοτάκη-Ρ.Σουνάκ για τα Γλυπτά» – Τότε, γιατί;

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη για την ακύρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σουνάκ, καθώς επί της ουσίας διέψευσε ότι αυτό έγινε λόγω των δηλώσεων του πρωθυπουργού της Ελλάδας για τη Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Όπως δήλωσε ο Γεραπετρίτης: «Σχετικά με την ακύρωση της συνάντησης δεν μπορώ να πω ότι η ακύρωση προήλθε λόγω των ερωτήσεων για τα Γλυπτά. Επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω σε αυτό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να πως είναι ότι είναι θέμα αρχών να συζητάμε Δεν ήταν το ένα και μοναδικό θέμα που ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε. Είχαμε ισχυρή ατζέντα και συζητήσαμε με αρκετούς ανθρώπους».

Ουσιαστικά ο Γεραπετρίτης διαψεύδει ότι η συνάντηση ακυρώθηκε εξαιτίας της πρόθεσης του Έλληνα πρωθυπουργού να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων των θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και αδειάζει τον ίδιο τον Μητσοτάκη ο οποίος σε ανακοίνωσή του εμφανίστηκε ενοχλημένος για την απρέπεια του Σούνακ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά:

«Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.  Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δήλωση Γεραπετρίτη έρχεται να δυναμιτίσει και άλλο το κλίμα, ενώ παράλληλα «δείχνει» ότι πιθανόν πίσω από τις εξελίξεις, να υπάρχει μυστική διπλωματία, πρακτικές που όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.