ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Κ.Μητσοτάκης ζητά να μπει πλαφόν στις τιμές του αερίου «για να προστατευθούν οι πολίτες»

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην άτυπη σύνοδο στις Βερσαλλίες

Ο Κ.Μητσοτάκης ζητά να μπει πλαφόν στις τιμές του αερίου «για να προστατευθούν οι πολίτες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά την άφιξή του στις Βερσαλίες για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αναφέρθηκε στις δράσεις που καλείται να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αγορά της ενέργειας με αφορμή και την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Όπως είπε η Ένωση συζητά έτσι ώστε να βρει τρόπους να προστατεύσει πολίτες, και επιχειρήσεις και αγρότες από τις αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για πίεση την οποία πρέπει να ασκήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία λέγοντας πως ο ίδιος ζητά να μπει πλαφόν στις τιμές αερίου.

«Θέλω να θυμίσω ότι προχθές έστειλα στην Πρόεδρο της Κομισιόν με την οποία ζητώ ευρωπαϊκή παρέμβαση για να μπει πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου. Αυτή πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή αντίδραση για να προστατεύσουμε τους καταναλωτές και τους αγρότες το οποίο είναι αποτέλεσμα μόνο κερδοσκοπίας στην αγορά του φυσικού αερίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία τόνισε: «Είμαστε στην σκιά του μεγαλύτερου πολέμου που έχει γνωρίσει η ευρωπαϊκή ήπειρος μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για όσα συνέβησαν χθες στην Μαριούπολη τις τραγικές εικόνες με τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου. Απευθύνουμε έκκληση για κατάπαυση του πυρός και για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων έτσι ώστε ανθρωπιστικούς διαδρόμους- ώστε όσοι θέλουν να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες ζώνες με ασφάλεια να το κάνουν».

Και κατέληξε: «Θα συζητήσουμε για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της συζήτησης και πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία αποτέλεσαν την βίαιη ενηλικίωση της ηπείρου μας. Επίσης, θα συζητήσουμε πως θα εξαιρέσουμε ένα μέρος ή και όλες τις αμυντικές δαπάνες από τους υπολογισμούς του ελλείμματος».

Παράλληλα ο πρωθυουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρου, ο οποίος συνταξίδεψε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με το τρένο από τις Βρυξέλες στο Παρίσι, «ανέβασε» μία φωτογραφία στο twitter δηλώνοντας ότι συναντήθηκαν με τρεις νεαρές κοπέλες, πρόσφυγες  από την Ουκρανία, με τις οποίες συνταξίδεψαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.